- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La foc, Ciocolata, Romanesti, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, unt, lapte, drojdie, zahar, sare, ou, ciocolata
Ingrediente:
450g făină,7 g drojdie uscată,
1 ou,
50 g unt,
80 g zahăr,
180 g lapte,
1 praf de sare,
ciocolată (pentru glazură).
Cum se prepară mini gogoșile cu ciocolată:
Începem prin a pune laptele la încălzit, în care adăugăm untul. Amesteci până ce untul se topește. Îl lași la răcit și treci la pasul următor.
Într-un bol adaugi făina, drojdia, zahărul și sarea. În această compoziție adaugi și oul pe care l-au bătut bine separat și ulterior laptele. După ce ai amestecat bine toată compoziția, începi să o frămânți și adaugi făină dacă acesta este lipicios. Scopul este să obții un aluat nelipicios. În cele din urmă, lăsăm compoziția pentru gogoși la „crescut" timp de o oră.
După ce s-a scurs timpul, scoți aluatul, îl întinzi pe un blat tare și începi să te joci cu formele. Pentru a obține mini gogoșile, poți folosi o ceașcă și un dop, pentru gaura din mijloc. După ce ai „secționat" tot aluatul, urmează etapa prăjitului.
Vei avea nevoie de o oală adâncă, în care vei pune mai mult ulei, pe care trebuie să-l lași la încins. Ulterior, vei adăuga mini gogoșile, rând pe rând, și le vei întoarce pe toate părțile până ce se rumenesc. Când sunt gata, le scoți și le lași la scurs și răcit, timp în care pregătești glazura de ciocolată.
Glazura este ultimul pas și cel mai simplu. Trebuie doar să rupi ciocolata și să o lași la topit pe baie de apă. O torni apoi peste gogoșele și sunt gata de degustat!
Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!