- Timp preparare:
- 45-50 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri fara carne, Primavara, Mancaruri, Pranz, Simple
- Ingrediente principale:
- leurda, ciuperci, spanac, lapte, unt, faina, ulei
Ingrediente pentru 2 porții de Leurdă cu ciuperci
2 legături de leurdă
500 g spanac (fiert în prealabil)
4-5 ciuperci champignon (mari)
200 ml lapte
50 g unt
1 lingură făină
1 lingură ulei
sare
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Leurda cu ciuperci
Pasul 1: Spanacul și leurda se vor spăla și vor fi puse la fiert.
Pasul 2: După ce vor da câteva clocote, spanacul și leurda vor fi luate de pe foc și vor fi tocate.
Pasul 3: Ciupercile vor fi curățate și „pălăriuțele" vor fi tăiate felii.
Pasul 4: Bucățile de ciuperci vor fi călite în unt, până când se vor rumeni.
Pasul 5: Uleiul se pune la încins. Peste el se va pune făina și se va amesteca continuu.
Pasul 6: Se va adăuga și laptele peste făină, continuând să amesteci.
Pasul 7: Peste amestecul de făină și lapte se vor adăuga leurda și spanacul. Se va adăuga și sare, dar și lapte, în funcție de cât de moale vrei să fie preparatul.
Pasul 8: După ce vei amesteca iar, pentru ca leurda și spanacul să se întrepătrundă bine, adaugă și bucățile de ciuperci rumenite.
Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!