- Prăjitură cu zmeură și cu brânză dulce
- Ingrediente pentru 16 porții (32 de bucăți) de Prăjitură cu zmeură și cu brânză dulce:
- Cum se prepară Prăjitura cu zmeură și cu brânză dulce:
- Brioșe cu zmeură și cu bezea
- Ingrediente pentru 12 Brioșe cu zmeură și cu bezea:
- Cum se prepară Brioșele cu zmeură și cu bezea:
- Desert cremos cu zmeură, căpșune și semințe de chia
- Ingrediente pentru 1 porție de Desert cremos cu zmeură, căpșune, și semințe de chia:
- Cum se prepară Desertul cremos de zmeură, căpșune, și semințe de chia:
- Prăjitură cu jeleu de zmeură
- Ingrediente pentru Prăjitura cu jeleu de zmeură:
- Ingrediente pentru Mousse-ul de zmeură:
- Ingrediente pentru Aluatul prăjiturii:
- Ingrediente pentru Siropul prăjiturii:
- Ingrediente pentru Topping-ul prăjiturii:
- Cum se prepară Prăjitura cu jeleu de zmeură:
- Cum se prepară Mousse-ul:
- Cum se prepară Aluatul:
- Cum se prepară Siropul:
- Prepară Mousse-ul și Topping-ul:
- Prăjitură simplă, cu zmeură
- Ingrediente pentru 12 porții de Prăjitură simplă, cu zmeură:
- Cum se prepară Prăjitura simplă, cu zmeură:
- Cremă de zahăr ars cu zmeură
- Ingrediente pentru 8 porții de Cremă de zahăr ars cu zmeură:
- Cum se prepară Crema de zahăr ars cu zmeură:
- Timp preparare:
- 10-120 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Zmeura, Vara, Fructe, Lactate, Prajituri, Prajituri cu fructe, Prajituri de casa, Prajituri gustoase, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- zmeura, alte fructe, produse lactate, oua, faina, mirodenii
Prăjitură cu zmeură și cu brânză dulce
Iată o prăjitură care cu siguranță va fi pe placul întregii familii. Pe de o parte, fructele și brânza îi vor da o consistență fină, iar migdalele îi vor conferi o aromă cu totul specială.Ingrediente pentru 16 porții (32 de bucăți) de Prăjitură cu zmeură și cu brânză dulce:
1 cană și 1/4 de făină albă1 cană zmeură
1/2 cană zahăr brun
1/2 cană migdale feliate
1/2 cană unt
800 g brânză dulce
500 g zmeură
2/3 cană zahăr
2 ouă
3/4 lingură esență de migdale
1/2 cană fulgi de cocos
1/2 cană migdale feliate
Timp de preparare: 50 de minute
Timp de coacere: 42-45 minute
Cum se prepară Prăjitura cu zmeură și cu brânză dulce:
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade. Într-un castron vei pune făina, zahărul brun și migdalele feliate. Adaugă peste ele untul și frământă pentru a obține un fel de „crustă". Ia din amestec cam 1/2 de cană și pune-l deoparte.
Pasul 2: Crusta rămasă va fi pusă la cuptor până când se rumenește (cam 12-15 minute).
Pasul 3: În timp ce crusta se rumenește, într-un alt castron vei amesteca brânza dulce, ouăle, zahărul și esența de migdale. Amestecul obținut va fi pus peste crusta fierbinte. Pune iar la cuptor pentru 15 minute.
Pasul 4: În alt castron vei combina crusta rămasă după prima etapă (1/2 cană) cu fulgii de cocos și cu celelalte migdale.
Pasul 5: Zmeura va fi pusă peste stratul fierbinte cu brânza dulce. De asemenea, peste zmeură va fi pus amestecul cu cocos.
Pasul 6: Pune iar la copt pentru cel puțin 15 minute.
Pasul 7: Lasă la răcit și apoi vei tăia prăjitura bucăți.
Brioșe cu zmeură și cu bezea
Brioșele sunt întotdeauna atât pe gustul celor mari, cât și al celor mici. Datorită zmeurei se pot transforma însă într-un desert de vară gustos și aspectuos, ce poate fi preparat inclusiv pentru o petrecere aniversară.
Ingrediente pentru 12 Brioșe cu zmeură și cu bezea:
1 cană și 1/2 făină albă
1 linguriță și jumătate de praf de copt
1/4 linguriță sare
1/2 cană unt
3/4 cană zahăr
1 ou
2 gălbenușuri
4 gălbenușuri
3 linguri suc de zmeură (natural)
1 lingură și jumătate esență de vanilie
1/2 cană lapte
1/4 lingură cremă Tartar
2/3 cană zahăr
12 zmeure
Timp de preparare: 25 de minute
Timp de coacere: 23 de minute
Cum se prepară Brioșele cu zmeură și cu bezea:
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade. Pregătește o tavă cu forme de brioșe, punând hârtie de copt.
Pasul 2: Într-un castron vei pune laolaltă făina, praful de copt și sarea.
Pasul 3: Într-un alt castron vei transforma untul în cremă, cu ajutorul unui mixer. Peste el vei pune și 3/4 cană zahăr. Vei mixa pentru încă 1 minut. Adaugă apoi oul, gălbenușurile de ou, sucul de zmeură și esența de vanilie. Continuă să adaugi peste acestea, alternativ, amestecul cu făină și praf de copt și laptele, mixând la viteză mică.
Pasul 4: Amestecul obținut reprezintă aluatul brioșelor și va fi distribuit în formele speciale (se va umple cam 3/4 din fiecare formă). Se va da la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Pasul 5: Pregătește bezeaua: combină albușurile de ou cu crema Tartar. Mixează bine și adaugă peste ele 2/3 cană de zahăr, până când bezeaua devine fermă.
Pasul 6: Cu o lingură sau cu un cornet special vei pune bezeaua peste fiecare brioșă în parte. Pune peste bezea și câte o zmeură. Pune iar brioșele la cuptor, pentru 8-10 minute.
Pasul 7: Scoate brioșele ca să se răcească treptat.
Desert cremos cu zmeură, căpșune și semințe de chia
Această variantă de desert de vară nu este doar gustos, ci și foarte nutritiv, nu numai datorită fructelor și iaurtului, ci și semințelor de chia. În plus, se prepară foarte ușor și rapid.
Ingrediente pentru 1 porție de Desert cremos cu zmeură, căpșune, și semințe de chia:
2 căni de lapte
3/4 cană de zmeură
3/4 cană de căpșune
1/2 cană semințe de chia
1 lingură miere
1 linguriță esență de vanilie
1/2 cană semințe de chia
opțional: fructe pentru decor
Timp de preparare: 10 minute
Cum se prepară Desertul cremos de zmeură, căpșune, și semințe de chia:
Pasul 1: Spală bine zmeura și căpșunele.
Pasul 2: Pune fructele în blender, alături de lapte, miere și esența de vanilie.
Pasul 3: Adaugă peste toate și semințele de chia.
Pasul 4: Pune pasta rezultată la rece
Pasul 5: Înainte de servire, decorează desertul cu fructe proaspete.
Prăjitură cu jeleu de zmeură
Acest desert cu zmeură nu este numai aspectuos, dar veți fi foarte încântați și de gustul său. Va fi binevenit inclusiv într-o zi fierbinte de vară, chiar și la o petrecere.
Ingrediente pentru Prăjitura cu jeleu de zmeură:
Ingrediente pentru Mousse-ul de zmeură:
200 g jeleu de zmeură (din comerț)
un tub de frișcă
Ingrediente pentru Aluatul prăjiturii:
4 ouă mari
1/2 cană zahăr
1/4 lingură esență de vanilie
1/2 cană făină albă
Ingrediente pentru Siropul prăjiturii:
1/2 cană apă călduță
2 lingurițe zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
Ingrediente pentru Topping-ul prăjiturii:
200 g zmeură
100 g jeleu de zmeură
Timp de preparare: 2 ore și 30 de minute
Cum se prepară Prăjitura cu jeleu de zmeură:
Cum se prepară Mousse-ul:
Pasul 1: Într-un castron se va combina jeleul de zmeură cu 2 căni de apă fierbinte.
Pasul 2: Amestecă până când jeleul se dizolvă și adaugă și o cană de apă rece.
Pasul 3: Lasă jeleul la temperatura camerei până când se va închega.
Cum se prepară Aluatul:
Pasul 1: Pune ouăle într-un castron, adaugă zahărul și esența de vanilie. Amestecă-le cu mixerul.
Pasul 2: Adaugă peste acest amestec făina, dar treptat. Ai grijă ca noul amestec să fie uniform, cu făina perfect incorporată.
Pasul 3: Pune aluatul la cuptor (încins în prealabil la 180 de grade) și lasă-l acolo pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 4: Lasă aluatul să se răcorească.
Cum se prepară Siropul:
Pasul 1: Combină toate ingredientele menționate mai sus.
Pasul 2: Lasă siropul să se răcească la temperatura camerei.
Pasul 3: Siropul va fi turnat încet peste aluatul prăjiturii.
Prepară Mousse-ul și Topping-ul:
Pasul 1: Odată ce jeleul de zmeură începe să se întărească, adaugă peste el frișcă (cam 200 g). Așa vei obține mousse-ul.
Pasul 2: Pune mousse-ul obținut peste stratul de aluat și îl vei distribui uniform. Pune peste ele zmeura, astfel încât aceasta să pătrundă puțin în mousse. Pune la frigider pentru o oră.
Pasul 3: Într-o cană gradată mare, combină jeleul simplu cu o cană de apă fierbinte și amestecă până când jeleul se dizolvă. Continuă să adaugi și o jumătate de cană de apă rece. Lasă să se răcorească la temperatura camerei. Dă și acest topping la frigider, tot pentru o oră. Îl vei adăuga apoi peste mousse și peste aluat.
Prăjitură simplă, cu zmeură
Dacă vrei un desert cu zmeură care să se prepare rapid și să fie și gustos, încearcă următoarea rețetă de prăjitură. Vei fi uimită de cât de ușor o vei pregăti!
Ingrediente pentru 12 porții de Prăjitură simplă, cu zmeură:
1 pachet de mix pentru prăjituri, de vanilie (de 380-400 g)
3 căni zmeură
1 cană zahăr
1 cană și 1/3 frișcă
opțional: frișcă și zmeură (pentru decor)
Timp de preparare: 10-15 minute
Timp de coacere: aprox. 1 oră
Cum se prepară Prăjitura simplă, cu zmeură:
Pasul 1: Vei face rost de o formă de prăjitură rotundă și o vei unge cu puțin unt și făină.
Pasul 2: Vei prepara mixul de prăjitură conform indicațiilor de pe ambalaj.
Pasul 3: Amestecul obținut va fi pus în forma rotundă. Peste el va fi pusă zmeura. Se va pune și zahărul. Nu uita nici de frișcă.
Pasul 4: Se va da prăjitura la cuptor, pentru aproximativ o oră. Se va scoate din cuptor și se lasă să se răcorească. Poți să o decorezi cu frișcă și zmeură.
Cremă de zahăr ars cu zmeură
Dacă vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu o rețetă inedită de cremă de zahăr ars, încearcă varianta de mai jos. Cu siguranță că toată lumea va fi încântată de gustul deosebit al acestui desert cu zmeură.
Ingrediente pentru 8 porții de Cremă de zahăr ars cu zmeură:
2 căni frișcă
un baton de vanilie, despicat (pe lungime)
5 gălbenușuri de ou
3/4 cană zmeură
1/2 cană de zahăr
zmeură pentru decor
Timp de preparare: 25 de minute
Timp de coacere: 1 oră
Cum se prepară Crema de zahăr ars cu zmeură:
Pasul 1: Într-o cratiță se vor pune frișca și interiorul batonului de vanilie. Se vor lăsa la foc mic și mediu, dar nu până la fierbere (cam 15 minute), amestecându-se permanent. Se iau de pe foc și se vor lăsa la răcit tot pentru 15 minute.
Pasul 2: Într-un alt vas se vor pune ouăle și zahărul și se vor amesteca bine. Peste ele se va turna jumătate din cantitatea de frișcă cu vanilie și se amestecă în continuare. Amestecul acesta se va pune peste restul de frișcă.
Pasul 3: Se vor lua 8 vase mici, în care se va pune amestecul obținut. Peste el se va pune și zmeura, cât ma uniform. Vasele cu crema se vor pune, la rândul lor, într-un vas mare, cu apă foarte caldă. Se vor lăsa la cuptor cam o oră, până când crema va face crustă.
Pasul 4: Vasele mici vor fi scoase din vasul mare. Crema va fi lăsată la răcit.
Pasul 5: Fiecare porție de cremă de zahăr ars se va decora cu zmeură.
Surse:
www.midwestliving.com; www.superhealthykids.com;www.youtube.com
Surse poze:
www.instagram.com; www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!