Fiecare mamă are propria ei poveste despre cum a dat naștere pruncului ei. Fie că vorbim de nașterea naturală sau prin cezariană, mamele au o putere incredibilă de a purta în pântece și de a aduce pe lume după nouă luni un copilaș care devine lumina ochilor lor și rațiunea de a trăi, în cele mai multe cazuri.
Nașterea naturală nu te face mai femeie, iar operația de cezariană nu este atât de ușoară precum ar crede unele persoane. Nașterea vine cu dificultăți, dureri, probleme, experiențe bizare, incidente stranii. Vă prezentăm 10 povești ale mamelor care au dat naștere pruncilor și ale căror relatări vă vor da de gândit.
„Suntem numărul unu”
„Soția mea aducea pe lume copilul fostului ei logodnic, când acesta a dat buzna în camera în care soția mea se afla în travaliu. Acesta purta o mănușă imensă făcută din spumă, pe care scria „suntem numărul unu”. După ce a dispărut complet din viața ei timp de șapte luni și jumătate, gestul „amicului” m-a enervat la culme, dar l-am lăsat să stea în cameră pentru a asista la nașterea fiicei lui. Una peste alta, am divorțat de soția mea anul trecut”.
Naștere în condiții de criză
„Într-o perioadă, am lucrat în parcarea unui spital. Vindeam bilete de parcare pentru cei care veneau în vizită. Într-o bună zi, o mașină a parcat chiar lângă mine cu o femeie care se afla pe locul din față al pasagerului și năștea pur și simplu. Soțul ei, șoferul, mi-a zâmbit nonșalant și mi-a cerut un tichet. Rudele ei îi făceau masaj de pe bancheta din spate în zona gâtului, iar copiii se jucau pe telefon. Nu am știut ce să fac așa că i-am lăsat să parcheze gratuit”.
Cel mai păros bebeluș
„Atunci când soția mea a adus pe lume pe fiica noastră, asistentele din sala de nașteri au rămas profund marcate de culoarea pielii ei, precum și de volumul părului cu care s-a născut, încât mi-au cerut să părăsesc camera pentru un moment pentru a o întreba pe soția mea dacă într-adevăr eu sunt tatăl. Aceasta a afirmat că da, eu sunt tatăl copilului și socrii ei o avertizaseră deja că s-ar putea să aducă pe lume un copil foarte păros, cu o nuanță mai închisă a pielii pentru că atât eu, cât și sora mea ne-am născut așa”.
Soacra buclucașă
„Fosta mea mamă soacră s-a supărat atât de mult că nu am vrut să las pe nimeni în camera de naștere decât pe soțul meu, încât a avut o criză și s-a ascuns prin saloanele spitalului. Fostul meu soț aproape că a pierdut nașterea copilului său din cauză că a fost nevoit să-și caute îngrijorat mama prin saloanele spitalului”.
Cine este tatăl?
„Sora mea este medic ginecolog și mi-a povestit la un moment dat, cum pe holul spitalului unde năștea o femeie se aflau doi băieți la fel de îngrijorați. Cei doi erau prieteni și au crezut că vin să se sprijine unul pe celălalt. În momentul în care asistentele au întrebat „Cine este tatăl?”, amândoi au răspuns afirmativ: „Eu sunt!”, „Ba eu sunt!”. Din păcate, nici mama nu știa exact cine este tatăl dintre cei doi prieteni”.
„Nu este copilul meu! Este prea…mov”
„Am un prieten caucazian cu o culoare foarte albă, chiar lăptoasă a pielii, iar în momentul în care prietena lui i-a adus pe lume bebelușul, acesta s-a născut cu o culoare movalie a pielii. În loc să accepte că este un lucru cât se poate de normal și se întâmplă la unii bebeluși, prietenul meu și-a ieșit din minți și a postat pe Facebook că a fost înșelat de iubita lui. După câteva zile, pielea bebelușului a devenit a revenit la normal, iar testul ADN a arătat că este fiica lui. În loc să își ceară scuze, prietenul meu a șters postarea de pe Facebook și atât”.
Un bărbat a refuzat să-și vadă fiica dupa naștere până nu a făcut un test de paternitate
„Fosta mea soție nu a țipat la fel ca actuala”
„Sunt medic ginecolog și am avut odată un caz în care o femeie dădea naștere bebelușul ei, iar partenerul, care mai avea un copil dintr-o relație anterioară a început să țipe: „fosta mea soție nu a țipat la fel ca actuala! Ce se întâmplă? De ce are durerile acestea groaznice?”
Stră-străbunica de origine africană a stabilit culoarea pielii bebelușului
„Unul din prietenii mei de familie și-a părăsit soția din cauză că bebelușul pe care l-a născut avea o culoare foarte închisă a pielii, în condițiile în care amândoi erau albi. Câțiva ani mai târziu, bărbatul a aflat că străbunica lui era de origine africană și într-adevăr testele ADN au arătat că fetița era a lui. Cei doi nu s-au mai împăcat niciodată, dar femeia avusese dreptate tot timpul”.
„Bebelușul e roșcat! Sigur l-ai înșelat!”
„Tatăl meu are părul blond, iar mama mea este brunetă. Eu m-am născut cu părul roșcat. Bunica paternă a acuzat-o pe mama că l-ar fi înșelat pe tata și a trebuit să fie scoasă afară din spital cu forța. Însăși mama bunicii mele paterne avea părul roșu ca focul, amănunt de care bunica mea a uitat până când și-a văzut mama ținându-mă în brațe pentru prima dată și spunând: „Întotdeauna mi-am dorit un strănepot cu părul roșu ca al meu.”
„Nu este copilul meu!” „Dar cordonul lui ombilical încă este atașat de tine!”
„Sunt asistentă la maternitate și am avut un caz al unei femei care a dat naștere unui copil cu părul negru, ochii închiși la culoare și pielea ca abanosul, în condițiile în care atât ea, cât și tatăl erau blonzi cu ochi albaștri. În momentul în care a născut și i-am pus copilul la piept, aceasta a strigat din răsputeri „Nu este copilul meu!”„Dar încă ai cordonul ombilical atașat de tine!”, a strigat o colegă de-a mea. Tatăl a ieșit la o țigară pe holul spitalului văzând în același timp un tânăr înalt, brunet, cu pielea închisă la culoare care întreba cum să ajungă în camera unui paciente care doar ce a fost internată în travaliu.”
Sunt sigură că și tu ai o poveste interesantă despre nașterea ta prin cezariană sau naturală. Și dacă nu ai născut, cu siguranță ai auzit pe cineva care ți-a povestit despre cum a fost atunci când a născut și prin ce peripeții a trecut, dureri sau situații bizare. Să ne bucurăm de copiii noștri și să lăsăm deoparte răutățile lumii, amintindu-ne de momentul nașterii ca fiind unic în viața noastră.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: amomama.com