- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- La cuptor, Legume, Vegetariene, Simple
- Ingrediente principale:
- morcovi, telina, patrunjel
Ingrediente pentru vegeta în casă
200 g pătrunjel rădăcină și frunze200 g morcov
200 g țelină
200 g sare grunjoasă
2 cepe
4 linguri de apă
Cum se prepară vegeta în casă
Vegeta este foarte simplu de pregătit acasă. De fapt, se poate spune că se prepară singură. Tot ce trebuie să faci este să tai legumele cuburi cât mai mari. Pasul următor este fierberea acestora. Într-un vas care știi că este rezistent la temperaturile ridicate pui sarea grunjoasă, peste care adaugi legumele și lingurile de apă. Lași totul la fiert timp de o oră, la foc mic.
După ce legumele sunt fierte, trebuie să le mărunțești cu ajutorul unui blender. Este timpul pentru cuptor. Asigură-te că ai acoperit bine tava cu hârtie de copt, după care torni piureul de legume rezultat. Trebuie să-l întinzi și să-l uniformizezi, abia apoi îl poți introduce la cuptor.
Este important să verifici tot timpul preparatul pentru a nu se arde. Astfel, când observi că s-a format o crustă la suprafață, trebuie să-l tai bucăți pentru ca legumele să se deshidrateze în totalitate. Treptat, sucul din legume se va evapora și vor rămâne doar bucăți de legume uscate.
Scoți vegeta din cuptor și o lași la răcit. Cel din urmă pas este robotul, în care mărunțești totul până ce obții o pudră fină.
Nu ne rămâne de făcut decât să-ți urăm spor la gătit!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!