- Timp preparare:
- 1 ora si jumatate- 2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Torturi, Morcovi, Pasti, Zi de nastere, Torturi deosebite, Torturi festive, Torturi de casa, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, zahar, oua, morcovi, produse lactate, fructe, nuci, mirodenii, ulei
Ingrediente pentru 6-8 porții de Tort de morcovi
Ingrediente pentru blatul Tortului de morcovi
300 g făină care crește singură
1 linguriță praf de copt
4 ouă
2 lingurițe scorțișoară
100 g zahăr brun Muscovado
100 g zahăr Muscovado light
250 ml ulei de semințe de rapiță
coaja rasă de la 1 portocală
200 g morcov ras
150 g nuci pecan
150 g stafide
75 g unt
Ingrediente pentru glazura Tortului de morcovi
250 g cremă de brânză dulce
2 linguri zahăr Muscovado brun
2 linguri sirop de zahăr cu lămâie, homemade
Timp total de preparare (cu siropul de zahăr preparat în prealabil): 1 oră și jumătate- 2 ore
Opțional (pentru decor): morcovi din marzipan
Ingrediente pentru Siropul de zahăr cu lămâie
1/2 cană zahăr (100 g) plus 2 căni și 1/3 (cam 450 g)
3 linguri apă
1/2 lămâie
1 cană și jumătate apă fiartă
Cum se prepară Siropul de zahăr cu lămâie
Pasul 1: 1/2 de cană de zahăr și cele 3 linguri de apă vor fi puse într-o cratiță, la foc mediu
Pasul 2: Vei amesteca bine și vei lăsa pe foc până când vei avea un sirop ce seamănă cu caramelul
Pasul 3: Vei adăuga apa fierbinte peste siropul de zahăr. Ai grijă să nu te arzi!
Pasul 4: Adaugă zeama de lămâie în noul amestec de zahăr. Lămâia are rolul de a bloca apariția caramelizării
Pasul 5: Vei turna restul de zahăr peste acest sirop cu lămâie și vei amesteca ușor în el, până când tot zahărul se va dizolva
Pasul 6: Vei mai lăsa siropul pe foc (vei reduce focul mediu la mic) cam încă 45 de minute
Pasul 7: Vei lăsa ca siropul să se răcească
Pasul 8: După ce siropul s-a răcit va fi pus într-un borcan. Numai după ce ești sigură că este complet răcit vei închide borcanul
Cum se prepară Tortul de morcovi
Pasul 1: Vei încinge cuptorul la 160 de grade
Pasul 2: Vei pune la un loc făina, praful de copt, scorțișoara, zahărul
Pasul 3: Într-un vas separat vei pune laolaltă ouăle, coaja de portocală, stafidele, uleiul și morcovii rași fin
Pasul 4: Vei amesteca toate ingredientele menționate și vei pune peste ele și nucile pecan. Vei amesteca totul bine pentru a obține un aluat
Pasul 5: Vei turna aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt și îl vei da la cuptor pentru 40 de minute
Pasul 6: Cât timp blatul tortului e la cuptor, ocupă-te de glazură. Vei amesteca brânza dulce cu zahărul Muscovado și cu untul
Pasul 7: Vei da glazura la frigider pentru a se întări
Pasul 8: Vei pune glazura peste tort, turnând peste ea și puțin sirop de zahăr
Pasul 9: Pentru a-i da tortului un amestec mai festiv, vei pune peste glazură și morcov ras și niște morcovi de marzipan
Surse:
www.northwaleschronicle.co.uk, www.wikihow.com
Surse foto: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!