- Brioșe ca de la „Polul Nord"
- Ingrediente pentru 24 de Brioșe de la „Polul Nord":
- Cum se prepară Brioșele de la „Polul Nord":
- Brioșe Ren
- Ingrediente pentru 24 de porții de Brioșe Ren:
- Cum se prepară Crema de unt și cacao:
- Cum se prepară Brioșele Ren:
- Brioșe Omuleți de zăpadă
- Ingrediente pentru 12 Brioșe om de zăpadă:
- Cum se prepară Brioșele om de zăpadă:
- Brioșe de cacao, cu aromă ca de turtă dulce
- Ingrediente pentru 16 Brioșe mari cu cacao, cu aromă de turtă dulce/ pentru 32 mini-brioșe:
- Cum se prepară Brioșele cu cacao și aromă ca de turtă dulce:
- Brioșe de Crăciun din orez expandat
- Ingrediente pentru Brioșe de Crăciun din orez expandant:
- Cum se prepară Brioșele de Crăciun din orez expandat:
- Timp preparare:
- 1 ora si 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Lapte, Fructe, Lactate, Prajituri, Oua, Cereale, Briose, Craciun, Pranz, Cina, Faina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, oua, lapte, unt, zahar, mirodenii
Brioșe ca de la „Polul Nord"
Se știe faptul că lui Moș Crăciun îi plac tare mult dulciurile. Așa că haideți să-l întâmpinăm cu niște brioșe venite parcă de pe Tărâmul lui magic. În plus, acestea se vor prepara ușor și îi puteți implica și pe cei mici în pregătirea lor. Cu siguranță că vor fi încântați să-i facă și ei o surprinză Moșului drag!Ingrediente pentru 24 de Brioșe de la „Polul Nord":
• 2 căni făină albă• 2 lingurițe de praf de copt
• 1/2 de linguriță de sare
• 3/4 de cană de zahăr
• 1/2 de cană de unt (ținut la temperatura camerei)
• 2 ouă
• 1 cană de lapte
• 1 lingură de esență de vanilie
• Pentru decor: 24 de bomboane „candy cane" (în alb și roșu), frișcă la spray, drajeuri în ciocolată de culoare roșie, șerbet, bilețele de hârtie pe care să scrie „Polul Nord"
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Brioșele de la „Polul Nord":
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 190 de grade.
Pasul 2: Într-un castron de mărime medie, amestecați făina, praful de copt și sarea.
Pasul 3: În alt castron amestecați untul cu zahărul și cu ouăle.
Pasul 4: Amestecul de unt, ouă și zahăr va fi adăugat peste cel cu făină și se va amesteca bine, până se formează un aluat.
Pasul 5: Distribuiți compoziția obținută în niște forme de brioșe (puteți avea o tavă specială de brioșe sau pur și simplu să așezați niște forme de hârtie pe o tavă pe care s-a pus în prealabil hîrtie de copt) și dați la cuptor pentru 18-20 de minute sau până când brioșele încep să devină aurii.
Pasul 6: Veți scoate brioșele de la cuptor și le veți lăsa să se răcească.
Pasul 7: Pregătiți niște bilețele (le puteți scrie chiar voi sau puteți să luați modele de pe internet și să le imprimați color, pe care să scrie „Polul Nord").
Pasul 8: Ocupați-vă și de „candy canes". Luați bomboanele și, la capătul fiecăreia dintre ele, lipiți (cu puțin șerbet) câte un drajeu roșu. Apăsați ușor, ca să se fixeze bine.
Pasul 9: Fiecare brioșă va fi dată cu frișcă, în partea superioară. De asemenea, în fiecare se va înfige câte o „candy cane." Iar pe fiecare candy cane se va lipi câte un bilețel.
Brioșe Ren
Acest model de brioșe de Crăciun va fi mai ales pe gustul copiilor, care vor fi mai mult decât încântați să aibă niște „Rudolphi" în miniatură, și gustoși pe deasupra.
Ingrediente pentru 24 de porții de Brioșe Ren:
• mix de brioșe (2 plicuri, de câte 300 g)
• cremă de cacao și unt
• Pentru decor:
• 48 de crovrigei sărați, pretzel (dar mai mari, nu mini)
• 24 de bomboane M&M roșii
• 48 de mini-chips-uri de ciocolată albă
Ingrediente pentru crema de unt și cacao:
• 4 bucățele de unt
• 2/3 cană de smântână
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 7 ceșcuțe de zahăr pudră
• 1 cană de pudră de cacao
Timp de preparare: 40 de minute
Cum se prepară Crema de unt și cacao:
Pasul 1: Într-un castron veți pune untul cu pudra de cacao, esență de vanilie și smântâna. Amestecați-le cu mixerul (la viteză medie).
Pasul 2: Reduceți viteza mixerului și adăugați încet și zahărul pudră. Creșteți iar viteza și amestecați ingredientele pentru un minut și jumătate până când se transformă într-o cremă pufoasă. Dacă vi se pare că nu este suficient de pufoasă și consistentă, puteți să-i mai adăugați încă 2 lingurițe de smântână și să mixați din nou.
Cum se prepară Brioșele Ren:
Pasul1: Preparați brioșele urmând indicațiile de pe ambalajul mix-ului special. Puneți-le la cuptor.
Pasul 2: Rupeți covrigeii pentru a pregăti „coarnele" renilor (veți rupe cele două părți rotunde aflate în partea superioară a covrigeilor).
Pasul 3: Scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească bine.
Pasul 4.: Cu un dispozitiv pentru ornat (un cornet de pildă), veți lua crema de cacao și o veți pune în vârful fiecărei brioșe, formând un fel de spirală.
Pasul 5: Puneți „ochișorii" renilor, apăsând ușor în stratul de cremă.
Pasul 6: Luați câte o bomboană M&M și faceți năsucurile de ren.
Brioșe Omuleți de zăpadă
Crăciunul va fi mai frumos dacă le vei oferi celor dragi niște brioșe deosebite, ce vor părea niște omuleți de zăpadă.
Pentru a le prepara mai ușor vei avea nevoie de mix special pentru brioșe.
Timp total de preparare: 1 oră și jumătate- 2 ore
Ingrediente pentru 12 Brioșe om de zăpadă:
• 1 plic de mix pentru brioșe (de aprox. 300 g)
• 3 ouă mari
• 1 și 1/3 cană de apă
• 1/3 cană ulei
• 12 bomboane marshmallows albe
• 4 ceșcuțe zahăr pudră plus încă o lingură de zahăr de același fel
• 1/2 cană de unt
• 2 lingurițe de lapte
• Pentru decor: colorant alimentar (portocaliu, negru sau verde)
Veți mai avea nevoie și de:
• tavă specială pentru brioșe
• forme din hârtie pentru brioșe
• 3 castronele
• cornet pentru decorat
• pensulă cu vârf subțire
Cum se prepară Brioșele om de zăpadă:
Pasul 1: Pregătiți brioșele urmând instrucțiunile de pe mix-ul special. Puneți-le la cuptor.
Pasul 2: Ocupați-vă de glazura ce va fi deasupra brioșelor. Începeți prin a pune într-un castron untul și zahărul pudră, adăugând și laptele. Amestecați cu mixerul.
Pasul 3: Scoateți brioșele din cuptor. Lăsați-le să se răcorească și puneți peste ele glazură, ajutându-vă de cornetul special pentru decorat. Opriți glazură pentru a o pune în cele trei castronele.
Pasul 4: Într-unul dintre castronele veți adăuga colorant alimentar verde. În altul veți adăuga colorant portocaliu, iar în altul negru.
Pasul 5: În fiecare castronel cu glazură veți adăuga și zahăr pudră, amestecând până se întărește.
Pasul 6: Peste glazură veți pune câte o bomboană marshmallow.
Pasul 7: Cu ajutorul pensulei, „omuleții de zăpadă" vor fi decorați astfel: cu portocaliu li se vor contura nasurile, cu verde li se vor face niște fundițe, iar cu negru se vor face nasturii, mânuțele și ochii.
Brioșe de cacao, cu aromă ca de turtă dulce
Aceste brioșe vă vor face, datorită aromelor minunate, să simțiti din plin atmosfera de Crăciun. Veți vedea că aroma ca de turtă dulce va fi pe gustul tuturor, iar decorându-le cu niște fulgi de nea din glazură albă le veți conferi un aer festiv.
Le puteți prepara fie ca brioșe obișnuite, fie ca pe niște mini-brioșe.
Ingrediente pentru 16 Brioșe mari cu cacao, cu aromă de turtă dulce/ pentru 32 mini-brioșe:
• 250 ml cafea fierbinte
• 28 g pudră de cacao
• 190 g făină
• 2 linguri ghimbir pulbere
• 1 lingură scorțișoară
• 1/2 lingură nucșoară
• 1 lingură și un sfert praf de copt
• 1/2 linguriță de sare
• 113 g unt nu prea sărat
• 190 g zahăr brun
• 1 lingură melasă
• 2 ouă
• 1 lingură esență de vanilie
• Pentru decor: orice figurine de ciocolată albă, frișcă vegetală (200 ml), cacao pudră
Timp de preparare: 1 oră și jumătate
Cum se prepară Brioșele cu cacao și aromă ca de turtă dulce:
Pasul 1: Într-un castron veți pune cafeaua fierbinte și pudra de cacao, amestecându-le până când pudra se va dizolva complet. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei sau pune-l în frigider pentru 20-30 de minute.
Pasul 2: Încingeți cuptorul la 180 de grade.
Pasul 3: Amestecați făina, ghimbirul, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și sarea.
Pasul 4: În alt vas veți pune untul și zahărul și le veți amesteca. Puneți peste ele și melasa, ouăle, esența de vanilie și amestecați bine. Presărați peste aceste ingrediente 1/3 din amestecul cu făina și continuați să amestecați.
Pasul 5: Adăugați acolo și 1/2 din amestecul cu pudra de cacao, amestecând în continuu. Repetați cu făina rămasă și amestecul cu cacao, terminând cu făina. Aveți grijă ca toate ingredientele să se fi combinat perfect.
Pasul 6: În fiecare formă de brioșă a tăvii speciale se vor pune câte 3 lingurițe de aluat (pentru brioșe obișnuite) și 1 și 1/2 linguriță în cazul în care vreți mini-brioșe. Lăsați la cuptor pentru 16-18 minute.
Pasul 7: Scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească bine.
Pasul 8: Preparați amestecul de frișcă (200 ml) și cacao (1 lingură). Mixați până când frișca devine maro. Lăsați-o să se răcorească puțin la frigider.
Pasul 9: Decorați fiecare brioșă cu crema de frișcă și puneți peste aceasta și figurinele de iarnă din ciocolată albă.
Brioșe de Crăciun din orez expandat
Este o rețetă mai atipică de brioșe, la realizarea căreia pot participa inclusiv cei mici. Dacă nu veți găsi forme de marzipan gata făcute, le puteți realiza voi, din marzipan verde și roșu.
Ingrediente pentru Brioșe de Crăciun din orez expandant:
• 250 g orez expandat, la pungă
• ciocolată cu lapte (100 g)
• ciocolată albă (100 g)
• Pentru decor: forme din marzipan de culoare verde și roșie
Timp de preparare: 30-40 minute
Cum se prepară Brioșele de Crăciun din orez expandat:
Pasul 1: Pune ciocolata cu lapte într-un castron și topește-o la microunde, dar având grijă să nu o încingi prea tare.
Pasul 2: Amestecă orezul expandat cu ciocolata topită, cât mai bine. Porționează amestecul și distribuie-l, cât mai uniform, în formele de brioșe din hârtie.
Pasul 3: Dacă nu ai la dispoziție forme de marzipan gata confecționate, apucă-te să modelezi tu o plantă caracteristică pentru Crăciun (se numește „holly"). Nu va fi greu să faci niște frunze și niște biluțe roșii, ce vor constitui mijlocul florii respective.
Pasul 4: Topește și ciocolata albă, fără a o încinge nici pe ea prea tare.
Pasul 5: Adaugă câte o linguriță de ciocolată albă peste fiecare brioșă și lasă să se răcească și să se întărească.
Pasul 6: Așează peste stratul de ciocolată albă formele de marzipan.
Voi mai știți și alte rețete de brioșe, care să poată fi pregătite cu ocazia Crăciunului?
Surse:
www.bakingdom.com ; www.chefmom.sheknows.com ; www.duncanhines.com;
www.foodfanatic.com; www.lifeatthezoo.com
Surse poze:
www.facebook.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!