Astazi am optat pentru o reteta alb/negru - adica o combinatie intre briosa propriu-zisa din cacao si glazura din ciocolata alba. Rezultatul? Cum altfel decat delicios ...
INGREDIENTE (pentru 12 briose): 100g de faine, 1 lingura de praf de copt, 20 g de cacao, 1 lingura de cafea instant sau ness, 150 g de zahar, 40 g de unt, 120 ml de lapte integral, 1 ou, esenta de vanilie
Pentru glazura: 200 g de unt, 200 g de zahar pudra, 200 g de ciocolata alba, esenta de vanilie
Prepara mai intai glazura:
- amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra. Topeste ciocolata alba in bain marin. Adauga peste unt si zahar cate o lingura de ciocolata amestecand in continuu. Adauga esenta de vanilie. Lasa amestecul la frigider timp de 30 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amesteca faina, cacao, zaharul si untul in robotul de bucatarie, la viteza mica. Adauga jumatate din lapte. Separat amesteca cealalta jumatate de lapte cu oul. Adauga apoi peste amestecul initial, amestecand incet. Pune amestecul in forma de briose, umpland 3/4 din forma. Baga la cuptor timp de 20 de minute. Lasa-le sa se raceasca si adauga glazura si orice ornament doresti. Poti razui ciocolata neagra peste glazura, poti adauga bilute de zahar colorate, sau nasturei din ciocolata.
POFTA BUNA!
Aceasta reteta a fost oferita de