- Biscuiți-aperitiv cu salată de somon afumat
- Ingrediente pentru Biscuiți-aperitiv cu salată de somon afumat
- Cum se prepară Biscuiții-aperitiv cu salată de somon afumat
- Brăduți din brânză topită
- Ingrediente pentru 5-10 Brăduți din brânză topită
- Cum se prepară Brăduții din brânză topită
- Roșii umplute Moș-Crăciun
- Ingrediente pentru Roșii umplute Moș-Crăciun
- Cum se prepară Roșiile umplute Moș-Crăciun
- Timp preparare:
- 15-60 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Aperitive cu somon, Aperitive de Craciun, Salate, Finger Food, Fara foc, Iarna, Smantana, Branza, Lactate, Branza dulce, Legume, Peste, Rosii, Ardei, Somon, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Salate aperitive, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- legume, produse lactate, maioneza light, verdeturi, peste, mirodenii
Biscuiți-aperitiv cu salată de somon afumat
Invitații la masa ta de Crăciun vor avea ocazia să descopere un preparat rafinat și foarte gustos. Poți să adaptezi cantitatea ingredientelor în funcție de câtă salată vrei să obții. Secretul reușitei va consta însă în alegerea unui somon afumat de calitate.
Ingrediente pentru Biscuiți-aperitiv cu salată de somon afumat
200 g somon afumat
2-3 mere acrișoare
1 legătură mică de mărar
2 cepe roșii (medii)
2 linguri maioneză light
3-4 linguri smântână sau iaurt grecesc (mai gras)
zeama de la 1 lămâie
sare, piper alb
biscuiți sărați
Timp de preparare: 15-20 de minute
Cum se prepară Biscuiții-aperitiv cu salată de somon afumat
Pasul 1: Jumătate din cantitatea de somon afumat va fi utilizată pentru salată: somonul va fi tăiat fâșiuțe
Pasul 2: Merele vor fi curățate și tăiate cubulețe
Pasul 3: Cepele roșii vor fi tocate, la fel și mărarul
Pasul 4: Toate ingredientele vor fi puse laolaltă, alături de smântână/iaurt, maioneză, zeama de lămâie, sare și piper
Pasul 5: Le vei amesteca bine
Pasul 6: Vei pune salata pe biscuiți sărați, decorându-i pe fiecare și cu câte o bucățică din restul de somon afumat și cu puțin mărar
Brăduți din brânză topită
Mai ales cei mici vor fi încântați să fie serviți cu un aperitiv pe gustul lor. Poți să te folosește de triunghiuri de brânză topită întregi sau să le tai pe acestea pe jumătate, în funcție de cât de consistente vrei să fie porțiile.
Ingrediente pentru 5-10 Brăduți din brânză topită
5-10 triunghiuri de brânză topită (nu foarte sărată)
2 ardei grași (unul roșu și unul verde)
1 legătură mărar proaspăt
stick-uri mai groase
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Brăduții din brânză topită
Pasul 1: Vei spăla mărarul și îl vei tăia mărunt (fără să-l toci)
Pasul 2: Vei spăla ardeii grași și îi vei tăia cubulețe
Pasul 3: Vei lua triunghiurile de brânză și, dacă vrei, le vei tăia pe jumătate. Dacă nu vrei,poți să le lași întregi
Pasul 4: Vei fixa sticks-urile în spatele fiecărui triunghi, obținând un fel de brăduți
Pasul 5: Vei așeza pe fiecare triunghi de brânză topită bucățele de ardei gras și mărar, alternând culorile de ardei
Roșii umplute Moș-Crăciun
Cei mici vor simți parcă și mai mult magia sărbătorii dacă vor vedea pe masă niște Moș Crăciuni făcuți din roșii. Ca să te asiguri că aperitivul va fi pe gustul lor, nu folosi o brânză prea sărată și prea grasă și utilizează maioneză light pentru bărbi (în cazul în care aceștia vor dori să le guste și pe acestea).
Ingrediente pentru Roșii umplute Moș-Crăciun
1 kg roșii (de aceeași mărime)
100 g telemea
300 g brânză dulce
100 g unt
100 g smântână
pentru decor:
1 borcan de maioneză light
bile de Mozzarella proaspătă
cuișoare
merișoare/ boabe de piper roșu
Timp de preparare: 50-60 de minute
Cum se prepară Roșiile umplute Moș-Crăciun
Pasul 1: Se taie capacul roșiilor, se scobesc cu o linguriță
Pasul 2: Se rade telemeaua, se combină cu cu brânza dulce, cu untul și smântâna pentru a obține o pastă
Pasul 3: Ve ităia în mai multe rondele bulgării de mozzarella pentru a obține „căciulițele" de Moș Crăciun
Pasul 4. Vei umple roșiile cu pasta de brânză, le vei pune „capacele" deasupra brânzei
Pasul 5: Vei pune câte puțină maioneză pe capacul roșiilor și vei fixa pe ele mozzarella pentru a avea „căciulițele" de Moș Crăciun
Pasul 6: Pe brânza topită vei pune câte 2 cuișoare pentru a face ochișori și câte o boabă de merișor/câte o boabă de piper roșu pentru a obține „gurițe"
Pasul 7: Vei lua maioneza și o vei întinde cu o linguriță în partea inferioară a roșiilor, încercând să modelezi un fel de „bărbi"
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!