- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Moldovenesti, Carne de pui, Ardelenesti, Ciorbe, Carne de vita, Oltenesti, La foc, Ciorbe de pui, Ciorbe de legume, Fasole boabe, Ciorbe de fasole, Ciorbe de perisoare, Ciorbe de vacuta, Ciorbe de porc, Ciorbe romanesti, Ciorbe moldovenesti, Ciorbe taranesti, Ciorbe acre, Carne, Fasole, Legume, Romanesti, Pranz, Gustoase
Ciorbă țărănească de pui
Ingrediente:
- 500g de carne de pui (de preferat pulpe de pui superioare cu os sau tacâmuri)
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 50 g de țelină
- 1 păstârnac
- 1 ardei gras
- 50 g de sfeclă roșie
- 50 ml de pastă de tomate sau bulion
- 1 legătură de pătrunjel
- pentru acrit: 300ml de borș sau zeama de la o lămâie, după gust și preferințe
- sare și piper
Mod de preparare:
- Spală și curăță legumele și carnea.
- Taie morcovul cuburi mici sau dă-l pe răzătoare;
- Pune la fiert carnea de pui cu legumele întregi și morcovul și lasă-le bine să fiarbă, timp de o oră, cel puțin;
- Adaugă bulionul și mai lasă să fiarbă 2 minute;
- Scoate legumele întregi și pasează-le apoi adaugă-le înapoi în zeama ciorbei;
- Acrește cu borș sau zeamă de lămâie și adaugă sare, piper și pătrunjel tocat, după gust.
- Poftă bună!
Ciorbă țărănească de porc
Ingrediente:
- 1 morcov
- 2 ardei grași sau kapia
- o bucată de țelină
- 1 păstârnac
- o ceapă
- 500 g de carne de porc
- 300 g de cartofi curățați și tăiați cuburi
- 1 legătură de pătrunjel
- o lingură de bulion
- sare și piper, după gust
- pentru acrit: 300ml de borș
Mod de preparare:
- Spală și curăță carnea și legumele;
- Taie cuburi grosiere legumele și carnea la fel;
- Pune la fiert carnea, și las-o să spumeze, apoi îndepărtează spuma;
- Când nu mai face spumă adaugă legumele, mai puțin cartofii;
- Când carnea este fiartă, adaugă cartofii;
- Când au fiert și cartofii adaugă bulionul și borșul și lasă să dea în fiert;
- Adaugă la final pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper, după gust;
- Poftă bună!
Ciorbă țărănească de văcuță
Ingrediente:
- 1 morcov
- 2 ardei grași sau kapia
- o bucată de țelină
- 1 păstârnac
- o ceapă
- 200 g de mazăre sau fasole verde
- 500 g de carne de vită mai grasă sau cu os
- 300 g de cartofi curățați și tăiați cuburi
- 1 legătură de pătrunjel
- o lingură de bulion
- sare și piper, după gust
- 300ml de borș pentru acrit
Mod de preparare:
- Spală și curăță carnea și legumele;
- Taie cuburi mici legumele;
- Taie carnea în cuburi de aceeași dimensiune cu cuburile de cartofi;
- Pune la fiert carnea, și las-o să spumeze, apoi îndepărtează spuma;
- Când nu mai face spumă adaugă legumele, mai puțin cartofii;
- Când carnea este fiartă, adaugă la fiert cartofii;
- Când sunt fierți și cartofii adaugă bulionul și borșul și lasă să dea în fiert;
- Adaugă la final pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper, după gust;
- Poftă bună!
Ciorbă țărănească de fasole
Ingrediente:
- 400 g fasole boabe, puse la înmuiat în apă rece cu o seară înainte;
- 500 g de afumătură - coaste sau mușchi de porc;
- 2 cepe mari;
- 3 morcovi mici;
- o bucată mică de ţelină rădăcină;
- 2 dovlecei;
- 1 ardei;
- 4 linguri de bulion;
- 1 foaie de dafin;
- ulei de floarea soarelui;
- boia dulce, sare și piper
- 1 legătură de mărar
- 300ml de borș pentru acrit
Mod de preparare:
- Se fierbe fasolea în două ape;
- Între timp se spală și se curăță legumele;
- Se toacă legumele cuburi micuțe sau la robot;
- Se încinge cu ulei oala unde facem ciorba;
- Punem la călit ceapa, până se înmoaie, apoi celelalte legume;
- Când acestea s-au înmuiat adaugăm carnea, sare, piper și boia;
- Când carnea s-a perpelit suficient, adaugăm bulionul și mai lăsăm 2-3 minute;
- Adaugăm apoi tot acest amestec cu bulion peste fasole si zeama ei
- Adaugăm borșul, lăsăm să dea în fiert și punem și mărarul tocat;
- Poftă bună!
Ciorbă țărănească de perișoare
Ingrediente:
- 500 g de carne tocată (de porc sau vită-porc)
- 2 cepe
- 5 linguri de orez prefiert
- 2 ouă
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 morcov mare
- 1 ardei
- 1 păstârnac
- 1 bucată mică de țelină
- 1 roșie mare
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguri de bulion
- sare și piper, după gust
- 300ml de borș pentru acrit
Mod de preparare:
- Se toacă mărunt legumele și se pun la fiert cu sare - aceasta va fi baza ciorbei noastre;
- Între timp se prepară perișoarele: se amestecă ouăle, cu orezul, carnea și se asezoneaza cu boia, sare și piper după gust;
- Se adaugă perișoarele una câte una în zeama de legume și se lasă să fiarbă la foc mic;
- Când perișoarele sunt fierte se adaugă bulionul și se amestecă;
- Apoi se adaugă borșul pentru acrirea ciorbei;
- Se finalizează cu verdeața tocată. Poftă bună!
Ciorbă țărănească de legume
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 2 ardei
- 1 sfert de țelină
- 1 păstârnac
- 250 g de pastă de tomate sau roșii în bulion
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 400 ml de borș
- 1 legătură de pătrunjel
- 5 linguri de ulei
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Se spală legumele;
- Se toacă mărunt ceapa;
- Se toacă în cuburi mici toate legumele;
- Cartofii se țin separat în apă rece, pentru a nu-și schimba culoarea;
- Dovleceii se pun separat;
- Punem uleiul la încins în oala în care facem ciorba, călim ceapa, apoi restul de legume, la foc mic, cât să se înmoaie;
- Se adaugă peste ele apă caldă, aprox. 2-3 litri;
- Se pune sare și piper după gust și se lasă la fiert;
- Când acestea sunt fierte se adaugă și cartofii și se mai lasă până ce s-au fiert și aceștia;
- Se adaugă pasta de tomate și dovlecelul și se mai lasă să fiarbă 10 minute;
- Apoi se adaugă borșul dat și el în clocot, se mai lasă să fiarbă 2-3 minute;
- Se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!