- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de vita, Mic dejun copii, Aperitive de Craciun, Aperitive de Pasti, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, La cuptor, La foc, Carne, Legume, Rosii, Cartofi, Ceapa, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, carne de pasare
Ingrediente pentru ciupercute din cartofi umpluti:
1 kg de cartofi mari
1 kg de rosii micute
1 ceapa
500 g de carne de vita tocata
2 morcovi
sare, 2 linguri de ulei de masline
Cum prepari ciupercute din cartofi umpluti:
Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert intregi, in apa cu 1 lingurita de sare.Unge o tava cu ulei de masline, spala si curata morcovii si ceapa. Toaca marunt si adauga-le peste carnea de vita tocata. Amesteca bine. Pune carnea in tava si lasa-o la cuptor 40 de miunte, pana ce este facuta si usor crocanta. Intre timp, scoate cartofii de la fiert - ai grija sa nu ii lasi sa fiarba mult, sa nu se inmoaie prea tare. Taie-i in jumatate si scobeste-i usor, lasand o baza de sustinere a umpluturii in partea mai groasa. Umple-i cu carnita de vita. Pune capac cate o rosie spalata si curatata si orneaza cu maioneza, cu smantana grasa sau cu albus de ou, introdus in scobituri mici facut cu cutitul in rosie. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!