Culinarby
Qbebe

Ciorba acra

Ciorba acra

Gabriela Paladi - Redactor

Ciorba acra este, de fapt, cunoscuta si cu numele de bors, fiind acrita cu bors de tarate, specific bucatariei traditionale romanesti. Ciorba acra va incepe sa fie pe placul copilului tau destul de repede, pentru ca bebelusilor le place gustul acrisor.

Ciorba acra
Timp preparare Timp preparare:
60 de minute
Familie Varsta:
8 - 12 luni
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Carne de pui, Ciorbe, Carne de curcan, La foc, Ciorbe de pui, Smantana, Ciorbe romanesti, Ciorbe taranesti, Ciorbe de vara, Ciorbe acre, Carne, Lactate, Legume, Rosii, Cartofi, Morcovi, Pastarnac, Ceapa, Ardei, Romanesti, Pranz, Cina
Ingrediente Ingrediente principale:
legume, bors

Ingrediente pentru ciorba acra:

1 piept de pui, gaina sau 1/2 de piept de curcan

500 ml de bors

3 rosii

1 ceapa

2 morcovi

1 pastarnac

1 bucata mica de telina

1 ardei gras

2 cartofi

2 catei de usturoi

sare, smantana, patrunjel

Cum prepari ciorba acra:

Pune la fiert pieptul de pasare. Intre timp spala si curata legumele. Toaca ceapa marunt (daca micutul tau are sub 1 an, pune ceapa la fiert intreaga, si scoate-o din ciorba cand s-a fiert). Toaca cuburi morcovii, ardeiul, da pe razatoare telina si pastarnacul si pune-le la fiert in apa cu putina sare. Pune rosiile la fiert pentru 2 minute, intregi. Scoate-le din apa si pune-le in apa cu gheata. Decojeste-le si paseaza-le bine. Cand s-a fiert carnea, rupe-o in bucati cat mai mici, pune-o peste legumele fierte. Adauga rosiile, cartofii si cei doi catei de usturoi. Pune borsul la fiert separat, apoi cand sunt fierte toate legumele din ciorba, adauga-l peste ele. Mai alsa sa fiarba un minut. Serveste ciorba acra cu smantana, sare dupa gust si patrunjel verde. Pofta buna!

 

Articolul urmator
Cum prepari ciorba de lobodă ca să o mănânce și copilul tău
Cum prepari ciorba de lobodă ca să o mănânce și copilul tău

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (20)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Zodiile care oferă a doua șansă. Speră ca „ciorba reîncălzită” să aibă același gust
    Zodiile care oferă a doua șansă. Speră ca „ciorba reîncălzită” să aibă același gust

    Nu oricine este dispus să ofere o a doua șansă după o dezamăgire în dragoste, aceeași persoane care promite că se schimbă. Cinci nativi ai zodiacului primesc cu brațele...

    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume
    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume

    Nimic nu se compară cu mâncarea tradițională românească! Nu o spunem doar noi, ci și turiștii străini care i-au adus României un loc de cinste în topul...

    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”
    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”

    Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi obișnuiește să gătească acasă și îi plac mâncărurile tradiționale românești. De aceea, de-a lungul...

    14 copii au ajuns la spital după ce au mâncat medicamente homeopate găsite la gunoi, crezând că sunt bomboane
    14 copii au ajuns la spital după ce au mâncat medicamente homeopate găsite la gunoi, crezând că sunt bomboane

    14 copii din județul Neamț au ajuns la spital după ce au găsit medicamente homeopate la gunoi, expirate de 5 ani și le-au mâncat, crezând că sunt bomboane. Mai multe...

    Noua găselniță în puericultură: pălăria de alăptare în public
    Noua găselniță în puericultură: pălăria de alăptare în public

    Dacă ai alăptat vreodată în public, cu siguranță nu de puține ori te-ai „lovit” de privirile acuzatoare ale celor din jur care nu înțeleg de ce trebuie să...

    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase
    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

    Orice gospodină știe să facă sarmale. Dar nu ies la fel de bune ca cele preparate de marii bucătari! Chef Sorin Bontea dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune alături de...

    „Meniul zilei" de 7 lei la o cantină studențească din Cluj. Ce mâncare au primit studenții
    „Meniul zilei" de 7 lei la o cantină studențească din Cluj. Ce mâncare au primit studenții

    Studenții de la medicină din Cluj Napoca mănâncă bine, sănătos și corect din punct de vedere nutrițional la doar 7 lei meniul. O supă/ ciorbă, o porție de felul doi și o...

    Soacra mea se preface că este bolnavă doar ca eu să îi trimit mâncare. Am un bebeluș de doar șapte luni, nu pot să fiu bucătăreasa familiei!
    Soacra mea se preface că este bolnavă doar ca eu să îi trimit mâncare. Am un bebeluș de doar șapte luni, nu pot să fiu bucătăreasa familiei!

    Sunt o tânără mămică a unui bebeluș de doar șapte luni care încearcă să își îndeplinească cu brio atâta atribuțiile de mamă, soție, fiică și...

    © 2024 Qbebe