- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Ciorbe, Carne de curcan, La foc, Ciorbe de pui, Smantana, Ciorbe romanesti, Ciorbe taranesti, Ciorbe de vara, Ciorbe acre, Carne, Lactate, Legume, Rosii, Cartofi, Morcovi, Pastarnac, Ceapa, Ardei, Romanesti, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- legume, bors
Ingrediente pentru ciorba acra:
1 piept de pui, gaina sau 1/2 de piept de curcan
500 ml de bors
3 rosii
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 bucata mica de telina
1 ardei gras
2 cartofi
2 catei de usturoi
sare, smantana, patrunjel
Cum prepari ciorba acra:
Pune la fiert pieptul de pasare. Intre timp spala si curata legumele. Toaca ceapa marunt (daca micutul tau are sub 1 an, pune ceapa la fiert intreaga, si scoate-o din ciorba cand s-a fiert). Toaca cuburi morcovii, ardeiul, da pe razatoare telina si pastarnacul si pune-le la fiert in apa cu putina sare. Pune rosiile la fiert pentru 2 minute, intregi. Scoate-le din apa si pune-le in apa cu gheata. Decojeste-le si paseaza-le bine. Cand s-a fiert carnea, rupe-o in bucati cat mai mici, pune-o peste legumele fierte. Adauga rosiile, cartofii si cei doi catei de usturoi. Pune borsul la fiert separat, apoi cand sunt fierte toate legumele din ciorba, adauga-l peste ele. Mai alsa sa fiarba un minut. Serveste ciorba acra cu smantana, sare dupa gust si patrunjel verde. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!