- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- 6 - 8 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Legume, Dovlecei, Rosii, Telina, Morcovi, Pastarnac, Ceapa, Ardei, Salata verde, Pranz, Cina, Vegetariene, Supe de legume, Supe usoare, Supe dietetice
- Ingrediente principale:
- legume
Ingrediente pentru supa de zarzavat pentru bebelusi:
100g de morcovi taiati rondele - 2 morcovi mijlocii
100g de albitura - radacina de patrunjel, telina, pastarnac
100g de dovlecel taiat cuburi
1 rosie
1 ardei gras
1 ceapa curatata, intreaga
1 mana de frunze verzi - salata verde, patrunjel, spanac
Cum prepari supa de zarzavat pentru bebelusi:
Legumele se fierb acoperite, la foc mic, in 700 ml de apa, timp de 2 ore sau se pun cu 350 ml de apa in oala sub presiune si se fierb 20-30 minute. Se strecoara, se paseaza morcovul, albitura, dovlecelul. Restul zarzavaturilor nu se dau bebelusului pana spre 7-8 luni. Dupa pasare se adauga o lingurita de ulei de floarea soarelui, ulei de porumb sau ulei de masline la 300ml de supa. Pentru ca rinichii inca imaturi ai bebelusului sa fie protejati sarea de bucatarie nu se introduce in alimentatie pana la varsta de 1 an. Dupa aceasta varsta, aceasta supa poate fi servita micutului si cu sare si smantana.
Reteta recomandata de Dr. Adrian Sorin Craciun medic primar neonatolog. Spitalul Clinic Cantacuzino.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!