- Timp preparare:
- 24 de ore
- Varsta:
- 4 - 6 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mic dejun copii, La foc, Lapte, Branza, Piure bebelusi, Branzica de casa, Lactate, Piure, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari
- Ingrediente principale:
- lapte
Ingrediente pentru branza de vaci pentru bebelusi:
3-4 litri de lapte de vaca nefiert, proaspat
sau 3-4 litri de lapte de vaca fiert + 2 linguri de iaurt
Cum prepari branza de vaci pentru bebelusi:
Laptele de vaca nefiert, recoltat igienic, este pus la prins, in vase de lut acoperite la temperatura camerei de 20 de grade timp de 24 de ore. Se indeparteaza grasimea (smantana) adunata, iar restul este incalzit, provocand precipitarea totala a cazeinei. Se strecoara prin tifon. Coagulul ramas pe tifon este branza. Inainte de intrebuintare se paseaza prin tifon pentru sfaramarea grunjilor.
Prepararea branzei din lapte fiert se face insamantand laptele cu 1-2 linguri de iaurt (cuib) care contine fermentii lactici si se lasa sa fermenteze la o temperatura de 20 de grade - temperatura camerei - timp de 24 de ore, procedandu-se in continuare ca mai sus.
Valoarea calorica: 100g de branza de vaci = 100 calorii
Reteta recomandata de Dr. Adrian Sorin Craciun medic primar neonatolog. Spitalul Clinic Cantacuzino.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!