1. Checul cu iaurt, un clasic pentru cei mici și nu numai
Extrem de ușor de făcut și de dozat, are avantajul de a fi foarte bun, putând fi personalizat după dorință, adăugând chipsuri de ciocolată, dulceață sau orice îți vine în minte.
Însărcinează-l pe cel mic cu măsuratul ingredientelor, iar apoi lasă-l să „facă mușchi”, amestecând totul cu un tel. Vei avea nevoie, evident, de un iaurt, pe care îl vei turna într-un bol. Paharul gol de iaurt va fi folosit ca dozator pentru celelalte ingrediente. Peste iaurt, adaugă 3 pahare de făină și 2 de zahăr, apoi sparge 3 ouă și lasă juniorul să amestece totul bine, încercând să nu arunce cu aluat peste tot. Adaugă ½ pahar de ulei, ½ plic de drojdie și esență de portocale, apoi amestecăm. Aprinde cuptorul de la aragaz și lasă-l să se încălzească la 180°C. Transferă aluatul într-o formă unsă cu unt, dă la cuptor și lasă-l acolo timp de vreo 35 de minute. Și gata checul! Lasă-l puțin la răcit, taie două felii generoase și degustă-l alături de micul sous-chef, pentru că merită, mai ales că a muncit din greu să amestece iar și iar. Află mai multe detalii aici.
2. Croissante cu smochine și brânză de capră sau niște cornuri altfel
O rețetă grozavă cu brânză de capră savuroasă și croissante cu smochine, pentru copii: vei avea nevoie de 1 pachet de aluat de patiserie, 30 g brânză de capră proaspătă, 2 smochine, 1 galbenuș, 1 lingură de pesto, 2 linguri de ulei de măsline, cimbru uscat și susan.
În primul rând, începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C. Roagă, apoi, copiii să amestece, într-un bol, brânza cu pesto, un praf de cimbru și uleiul de măsline. Apoi, spălați smochinele împreună și tăiați-le în felii subțiri. Taie aluatul de foietaj în 10 triunghiuri. Copiii te pot ajuta și la acest pas, dacă ai un tăietor de prăjituri în formă de triunghi. Apoi, arată-le cum să pună umplutura și lasă-i să-și facă de cap. Adaugă peste umplutură una sau două felii de smochine și rulează frumos croissantele. După unul sau două exemple, ei pot prelua cu ușurință ștafeta. După ce s-au format toate croissantele, unge-le cu gălbenuș, fără a uita să lași copiii să le presare cu susan. La sfârșit, coaceți timp de 20 până la 25 de minute și gata! Serviți croissantele cu un pahar de lapte bătut.
3. Fursecuri din nucă de cocos sau stânci înzăpezite
Pentru aceste fursecuri bune și parfumate, vei avea nevoie de doar patru ingrediente. Vestea proastă este că se vor termina extrem de rapid; vestea bună este că reteta se poate multiplica, pentru a face cantități mai mari de fursecuri. Pentru a pregăti aproximativ 12 fursecuri, vei avea nevoie de 60 g nucă de cocos rasă, 60 g zahăr tos, 1 albuș la temperatura camerei, ½ linguriță de unt topit.
Într-un castron, începe să amesteci untul topit și albușul, folosind un tel. Lasă-l pe cel mic să o facă - nu de alta, dar trebuie să contribuie și el cu ceva. Adaugă treptat zahărul, până devine spumos. Cum nu faci bezele, lasă-ți încheietura mâinii să se odihnească! Apoi, adaugă, puțin câte puțin, nuca de cocos, continuând să amesteci. Odată ce aluatul este bine amestecat, tu și urmașul tău de nădejde puteți forma cu degetele bile mici, pe care le vei așeza distanțate, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor pentru 10-15 minute, la 180°C. Fursecurile trebuie să fie aurii, nu arse. Lasă-le la răcit, apoi sunt gata de ronțăit!
Bucătăria și copiii în aceeași propoziție pot fi adesea sinonime cu „haosul”. Nu e vina lor, pur și simplu, nu au neapărat cea mai bună coordonare a membrelor. Dar, din moment ce învățăm exersând, de ce să nu încerci aceste rețete ușor de realizat, distractive și delicioase, pentru a-i învăța să folosească un tel, fără să-l bage în ochi (ai lui sau ai tăi)? Poftă bună!
Surse foto: Shutterstock.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!