- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, La cuptor, Mancaruri de pui, La foc, Mancaruri cu spanac, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Spanac, Mancaruri, Tarte, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru tarta cu pui si spanac?
Ingredientele de care ai nevoie pentru tarta cu pui si spanac nu sunt doar foarte sanatoase, ci au si un pret modic. Iata care sunt acestea:
Pentru aluat ai nevoie de:
- 300 gr. de faina
- 125 gr. de unt
- un ou
- putina sare
- apa
Umplutura este alcatuita din:
- 300 gr. spanac (poate fi proaspat sau congelat)
- 300 gr. de piept de pui
- 200 gr. de sunculita de pui
- 200 gr. de cascaval
- o ceapa medie
- doua oua
- 100 gr. de smantana
- sare
- ulei de masline
Cum se prepara tarta cu pui si spanac?
Durata totala de preparare a tartei cu pui si spanac este de o ora, iar pregatirea propriu-zisa a acesteia nu depaseste 20 de minute.
1. Pune la fiert pieptul de pui. Dupa ce fierbe, lasa-l sa se raceasca.
2. Amesteca faina cu oul batut, untul, doua linguri de apa si putina sare. Framanta pana obtii un aluat cu o consistenta medie.
3. Taie 3/4 din aluat si intinde aceasta bucata astfel incat sa obtii o foaie subtire. Asaza foaia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina, astfel incat sa acoperi si peretii inalti ai vasului.
4. Spala spanacul in doua ape, dupa care opareste-l in apa cu sare. Lasa-l la scurs, dupa care taie-l cubulete.
5. Taie felii sunculita de pui, toaca ceapa, rade cascavalul si bate ouale. Pastreaza un sfert din sunculita pentru final.
6. In aceeasi tigaie, pune sunculita, ceapa si spanacul si adauga peste ele uleiul de masline si putina apa. Lasa totul la foc timp de 10 minute.
7. Amesteca smantana cu ouale si cascavalul si rastoarna amestecul obtinut in tava pregatita. Adauga peste aceasta compozitia cu spanac si pieptul de pui taiat cuburi.
8. Ruleaza aluatul ramas astfel incat sa obtii suluri subtiri, pe care le asezi peste tarta sub forma de grilaj.
9. Baga tarta in cuptorul deja incins si las-o la copt jumatate de ora. Cu 10 minute inainte sa scoti tava din cuptor, adauga si restul de sunculita ramas.
Serveste tarta cu pui si spanac alaturi de legume proaspete, pentru ca totul sa arate mai colorat si mai delicios pentru copilul tau.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!