- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La foc, Branza, Lactate, Gustari
De ce ingrediente am nevoie pentru saleurile de casa cu telemea?
Saleurile de casa cu telemea nu necesita extrem de multe ingredinete. Iata de ce anume ai nevoie:
200 g margarina
o cana de lapte batut
trei oua
25 g de drojdie
trei lingurite de sare
400 g de faina
200 g de telemea
Cum se prepara saleurile de casa cu telemea?
Saleurile de casa cu telemea au un mod de preparare simplu ce necesita, insa, minimum doua ore si jumatate din timpul tau. Iata ce pasi ai de urmat:
Prepara aluatul amestecand faina cu ouale, cu margarina, laptele batut si sarea.
Framanta aluatul si lasa-l la dospit aproximativ doua ore.
Apoi, intinde, cu un sucitor, foi de aluat de grosime medie.
Bate unul dintre oua intr-un castron.
Unge foile de aluat cu oul batut.
Da branza telemea prin razatoare si presoar-o peste aluatul de saleuri.
Cu un cutit taie aluatul fasii.
Aseaza saleurile intr-o tava de cuptor tapetata cu faina.
Saleurile se dau la cuptorul deja incins. Se foloseste un foc moderat si le lasam pana se rumenesc.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!