- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Salate, La cuptor, La foc, Muschi de vita, Smantana, Carne, Lactate, Legume, Oua, Cartofi, Ceapa, Bulgaresti, Oua de gaina, Pranz, Cina, Salate de cartofi, Salate cu carne, Salate cu maioneza, Salate reci, Gustoase
- Ingrediente principale:
- oua, pastrama de vita
Ingrediente pentru salata cu maioneza si pastrama de vita:
1 kg de cartofi
500 g de pastrama de vita
1 ceapa
3 oua, 1 lamaie
1 lingura de smantana
ulei, sare, piper alb
1 legatura de patrunjel verde
Cum prepari salata cu maioneza si pastrama de vita:
Spala si curata cartofii, taie-i in cuburi mari si pune-i la fiert cu putina sare. Cand sunt aproape fierti, baga-i in cuptorul incins in prealabil pentru 15 minute, la 240 de grade Celsius.
Intre timp, taie feliute mici si subtiri pastrama de vita si, intr-o tigaie teflonata sau pe un gratar pune-o la prajit, pana ce devine usor crocanta.
Prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte si unul crud. Cand este gata, adauga peste maioneza sare, piper, 3 linguri de zeama de lameie si o lingura de smantana.
Intr-un castron pune cartofii raciti, pastrama de vita, ceapa taiata marunt si maioneza si amesteca bine. Asezoneaza cu patrunjel tocat.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!