- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La foc, Fursecuri cu crema, Fursecuri de Craciun, Fursecuri pufoase, Fursecuri de casa, Fructe, Fursecuri, Prajituri, Oua, Prajituri cu crema, Prajituri cu gem, Frantuzesti, Prajituri cu lamaie, Prajituri cu capsuni, Prajituri gustoase, Prajituri pufoase, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Oua de gaina, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- oua, migdale, zahar
Ingrediente pentru macarons pentru copii:
71 g de migdale
117 g de zahar pudra
2 albusuri de oua, la temperatura camerei
53 g de zahar tos
arome si coloranti alimentari pe baza de apa
umplutura: gem, crema de ciocolata, jeleu, crema de vanilie, etc.
Cum prepari macarons pentru copii:
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Pune migdalele in robot si paseaza-le pana ce devin un praf fin ca faina. Daca nu este indeajuns de fin, da-l printr-o sita, ca sa elimini bucatile prea mari. Adauga zaharul pudra si amesteca. Cu un mixer bate bine albusurile de oua cu zaharul tos. La viteza medie pentru 2 minute, la viteza din ce in ce mai mare 4 minute. Cand abusurile de oua devin spuma tare, adauga aromele si colorantii alimentari doriti si amesteca inca 30 de secunde. Adauga ingredientele uscate si amesteca usor pana ce compzitia este o pasta groasa. Pune intr-o punga de patiserie amestecul si formeaza formele de macarons dorite, toate la aceeasi dimensiune, pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Pune-le la copt pentru 14 minute. Trage foaia de copt cu tot cu macarons pe blatul de lucru, lasa-le sa se raceasca si desprinde cu grija macarons de hartie. Umple partea din mijloc cu umplutura dorita si acopera cu un alt disc. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!