- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La foc, Lapte, Lactate, Prajituri, Oua, Budinca, Prajituri cu crema, Frantuzesti, Prajituri cu lapte, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri de casa, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Oua de gaina, Pasti, Zi de nastere, Deosebite
- Ingrediente principale:
- oua, lapte
Ingrediente pentru lapte de pasare - 6 portii:
6 oua, 1 l de lapte, un pastaie de vanilie, 200 g de zahar pudra, 1 lingurita de faina, 1 esenta de rom
Cum prepari laptele de pasare:
Pune la fiert laptele alaturi de o pastaie de vanilie. Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele este fiert, cu o lingura inmuiata in apa rece ia din albusurile spuma un bulgare care sa acopere lingura si pune-l in lapte. Se vor forma 3-4 bulgari. Cam atat intra in cratita. Bulgarii de bezea se vor umfla la fierbere si este de preferat sa nu se atinga intre ei. Dupa doua minute ii poti intoarce pe cealalta parte si dupa inca 2 scoate-i intr-o farfurie. Apoi dai cratita de pe foc si lasi laptele sa se raceasca. Intre timp, bate galbenusul cu restul de zahar, adauga putin din laptele racit, faina si amesteca bine pana ce devine totul o crema. Omogenizeaza crema de galbenus in lapte, adaugand laptele in galbenus cate putin, pentru a nu forma cocoloase. Pune iar cratita pe foc, iar cand consistenta cremei devine ca cea a unei smantan, opreste focul. Cand s-a racit, adauga esenta de rom. Poti sa faci aceasta crema si cu cacao sau ciocolata, adaugand la inceput in galbenusuri o lingura de cacaosau de ciocolata topita. Crema se pune in castroane sau pahare mari si peste ea se pune cate un bulgar de bezea. Apoi desertul trebuie sa stea cel putin 30 de minute in frigider. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!