- Timp preparare:
- 3 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Muschi de porc, Fripturi de porc, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, La cuptor, Carne, Fripturi, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- carne de porc
Ingrediente pentru friptura de porc la tava:
3 kg de muschi de porc proaspat
1/2 de pachet de unt
1 ceasca de ulei
1 ceasca de vin alb
1 lingura de otet balsamic
1 lingura de miere
1 lingura de sare
cate 1 lingurita de condimente uscate: busuioc, maghiran, usturoi, piper alb, boia dulce, boia afumata, rozmarin, salvie
Cum prepari friptura de porc la tava:
Spala bine carnea de porc. Intr-un castron mare amesteca uleiul, vinul, otetul balsamic, mierea, sarea si condimentele. Pune muschiul in castron si maseaza-l bine in marinata, cel putin 2-3 minute. Lasa-l la rece cel putin 2 ore, sau chiar peste noapte. Unge o tava de cozonac cu unt si pune acolo muschiul, aranjandu-l in asa fel incat sa ia forma tavii. Pune-l la cuptorul incins in prealabil pentru 50-60 de minute la 230 de grade Celsius. Serveste friptura de porc la tava cu sos de ceapa verde si piure de cartofi cu chimen. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!