- Timp preparare:
- 80 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Moldovenesti, Ciorbe, La foc, Fasole boabe, Ciorbe de fasole, Ciorbe romanesti, Ciorbe moldovenesti, Ciorbe acre, Fasole, Legume, Morcovi, Ceapa, Romanesti, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- fasole, legume, bors
Ingrediente pentru ciorba de fasole:
500 g de fasole boabe (inmuiata cu o zi inainte in apa rece)
500 g de carnati, pastrama sau ciolan fara os afumat
200 ml de bors sau 5 castraveti murati
1 ceapa, 2 morcovi
1 ceasca de bulion
1/2 de ceasca de ulei
sare, piper, boia dulce, apa
1 legatura de marar verde
Cum prepari ciorba de fasole:
Fasolea trebuie inmuiata in apa rece cu o seara inainte. Pune-o la fiert cu putin ulei si sare.Taie cuburi tipul de carne pe care l-ai ales. Spala si curata legumele. Un morcov si ceapa toaca-le marunt. Celalalt morcov taie-l in felii. Daca ai ales sa folosesti castraveti murati, taie-i si pe ei in felii. Cand fasolea este aproape fiarta (trebuie sa exista apa in oala cu 7-8 cm peste fasole) pune carnea la fiert. Dupa ce carnea este fiarta, intr-o tigaie caleste in ulei incins ceapa si morcovul, adauga bulionul si lasa 1 minut, apoi adauga peste fasole. Pune la fiert borsul, amesteca bine, mai lasa la fiert 3 minute si opreste focul. Adauga peste ciorba marar verde, sare, piper si boia dulce, dupa gust. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!