- Timp preparare:
- 20 de minute + 3 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La foc, Prajituri, Ciocolata, Prajituri cu ciocolata, Prajituri cu lapte, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri fara coacere, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- cacao, lapte praf
Ingrediente pentru ciocolata de casa:
250 g lapte praf
125 g unt 82% grasime
40 g cacao
150 g zahar
100 ml apa
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta de vanilie
100 g alune sau caju
1 varf cutit sare
Cum prepari ciocolata de casa
Pune zaharul, zaharul vanilat, apa si sarea intr-o cratica mica, la foc mediu si amesteca bine pana ce zaharul este complet topit. Se vor forma niste bule mici in sirop, care se vor extinde si vor acoperi toata suprafata siropului. Se va forma o spuma alba la suprafata, opreste focul dupa 5 minute de la formarea spumei. Pentru a verifica consistenta siropului, picura putin sirop in apa rece din minute in minute, de la formarea spumei albe. Atunci cand picaturile de sirop isi pastreaza forma in apa rece, inseamna ca siropul este gata si focul poate fi oprit. Adauga untul topit partial, esenta de vanilie si amesteca pana ce se incorporeaza bine. Separat, amesteca laptele praf cu cacao, adauga alunele si amesteca usor cu o lingura de lemn. Adauga-le in sirop si amesteca bine.Tapeteaza cu folie de plastic alimentara o tava sau un vas termorezistent cu margini mai inalte. Toarna ciocolata, niveleaza-o si lasa-l la loc racoros (nu in frigider) pentru 3-4 ore. Taie ciocolata in cubulete. Serveste-o cu pofta!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!