- Timp preparare:
- 2 ore si 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de vita, Feluri de mancare, Aperitive deosebite, Finger Food, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Chiftele, Zi de nastere, Pranz, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- carne tocata de vita, paste, legume
Ingrediente pentru 6 porții de Chifteluțe „Angry Birds":
Pentru „cuiburile" „păsărilor" și pentru decor:
500 g Fetuccine1 morcov
1 ceapă
1 ceapă roșie
1 ou fiert (albușul de la el)
câteva bobițe de piper negru
pătrunjel creț
foi de salată verde, creață
Pentru chifteluțe:
250 g carne slabă de vită, tocată
1/2 cană de firimituri de pâine
1/2 de lingurință pătrunjel uscat
1/2 de linguriță brânză Parmezan
1 ou
1 vârf de cuțit de pudră de piper
1 vârf de cuțit de praf de usturoi
Pentru sos:
1/2 de ceapă, tocată
2 căței de usturoi
2 lingurițe ulei de măsline
1 cutie (de 800 g) de roșii decojite, întregi
1/2 linguriță de zahăr
1 frunză de dafin
85 g pastă de tomate
1/2 lingură busuioc uscat
1 vârf de cuțit de pudră de piper
Cum se prepară Chifteluțele „Angry Birds":
Pasul 1: Pregătiți chifteluțele: bateți un ou, combinați restul ingredientelor. Puneți și oul. Amestecați până când toate ingredientele s-au combinat perfect.
Pasul 2: Formați 6 chifteluțe și puneți-le la frigider.
Pasul 3: Preparați sosul: încingeți o tigaie mare. Sotați usturoiul și ceapa până când devin aurii. Fierbeți la foc mic roșiile, sarea, zahărul, pătrunjelul uscat și frunza de dafin. Acoperiți totul cu un capac și lăsați la foc mic timp de 90 de minute.
Pasul 4: Peste sos adăugați chifteluțele și piperul și lăsați să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute.
Pasul 5: Ocupați-vă și de paste, respectând instrucțiunile de pe ambalaj. Lăsați-le să se răcească treptat.
Pasul 6: Fierbeți și oul.
Pasul 7: După ce chifteluțele se răcesc, transformați-le în „Angry Birds".
Pasul 8: Vei lua câte o chifteluță și vei face, ajutându-te de un cuțit, găurele pentru a forma ochișorii păsărilor. Vei tăia albușul de ou și vei tăia bucățele mici, cât mai rotunde. Vei lua și câte o boabă de piper și, cu ajutorul unei scobitori, vei „monta" ochișorii de „Angry Birds".
Pasul 9: Deasupra ochilor vei face mici tăieturi, oblice, în care vei introduce ceapă roșie, tăiată fin pentru a crea sprâncenele de „Angry Birds".
Pasul 10: La sfârșit vei așeza, în vârful fiecărei chifteluțe, câte o „rămurică" de frunze de pătrunjel creț, astfel încât să obții „părul" păsărilor.
Pasul 11: Pe un platou se vor așeza frunze de salată. Pe frunzele de salată vor fi fixate „cuiburile" din fetuccine, cu câte o chiteluță „Angry Birds" în fiecare dintre ele.
Citește și: Retete chiftele
Surse:
www.salewhale.ca
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!