- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Finger Food, La foc, Legume, Morcovi, Chiftele, Pranz, Cina
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara chiftele din tofu, cu morcovi?
Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati patru portii de chiftele din tofu, cu morcovi:
- doua linguri de ulei
- doua cepe
- doi morcovi
- trei lingurite de pasta de curry
- doi catei de usturoi
- doua linguri de sos de rosii
- 500 gr. de tofu
- 50 gr. de faina
- 50 gr. de alune tocate
- sare, piper
- trei morcovi
- o lingura de unt
- o ceapa verde mica
- o lingura de zahar
Cum se prepara chiftelele din tofu, cu morcovi?
Durata totala de preparare a chiftelelor din tofu, cu morcovi depaseste cu putin o ora. Iata ce ai de facut:
1. Curata si taie in bucatele cei doi morcovi, cepele si usturoiul. Pune-le pe toate la calit in putina apa cu ulei. Adauga peste acestea pasta de curry si sosul de rosii si amesteca in continuare.
2. Taie bucata de tofu si pune-o intr-un castron. Adauga peste tofu faina, alunele tocate, sarea si piperul si amesteca, pana obtii o pasta omogena.
3. Din pasta obtinuta modeleaza chiftele de marime medie si tapeaza-le cu faina.
4. Pune chiftelele din tofu la prajit timp de patru minute, iar dupa ce s-au copt, scoate-le intr-o farfurie tapetata cu un prosop de bucatarie.
5. Pentru amestecul de morcovi, curata morcovii si taie-i in bucati medii.
6. Curata ceapa verde si toac-o marunt. Amesteca ceapa cu morcovii si cu untul.
7. Pune amestecul de legume la fiert si condimenteaza-l cu sare si piper. Lasa vasul pe foc pana scade apa.
Orneaza chiftelele din tofu, cu morcovi cu patrunjel verde, tocat marunt, pentru ca gustul sa fie mai aromat.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!