- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Paste, La foc, Oua, Italiene, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Vegetariene
Ingrediente:
2 oua de tara
faina cat cuprinde
un praf de sare
Din acestea se face un aluat clasic de taietei, prin amestecarea celor de mai sus, apoi intinderea unui aluat subtire. Se fac cercutele cu o forma, in functie de marimea pe care o dorim pentru paste, apoi umplutura este asa:
01. branza - eu le fac cu branza de vaca/oaie/cascaval - ras, amestecat cu chimen/marar/stafide maruntite/nuca - in functie de inspiratia de moment si ce avem in casa
02. spanac - proaspat, oparit, amestecat cu un galbenus de ou si branza rasa (telemea, orice aveti la indemana)
03. carne - piept de pui tocat marunt, condimentat in functie de preferinte
04. seminte - migdale, nuci, seminte de dovleac, de floarea soarelui, orice aveti la indemana - faceti o pasta cu seminte si un praf de scortisoara, putina miere
Dupa ce le-ati montat, se fierb in apa cu un praf de sare circa 20 de minute si in functie de umplutura se servesc cu sos langa. pentur cele cu seminte - dupa ce se scot si scurg se trag in tigaie cu putin unt apoi se presara cu nuca tocata marunt si putina scortisoara.
Pofta buna pitici!
Reteta propusa de Mihaela Racescu
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!