- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Torturi, Zi de nastere, Torturi de casa, Gustoase
- Ingrediente principale:
- mere, oua
Ingrediente detaliate pentru tort cu mere:
2-3 kg de mere
5 oua
5 linguri de apa
5 linguri de ulei
un pachet de unt
un plic praf de copt
3 cani si jumatate zahar
un borcan de gem (de prune)
zahar vanilat
5 linguri de faina
Cum se prepara tortul cu mere:
In cratita in
care se face tortul se topeste untul cu o cana de zahar, pe aragaz. Dupa ce s-a
topit se da cratita la rece pana se curata merele. Merele se curata de coaja si de
cotor (astfel incat sa nu tai marul, scoti cotorul, dar marul ramane
rotund). Se aseaza merele curatate in cratita, iar in locul cotorului se
umpe cu gem (merele trebuie sa acopere toata suprafata cratitei). Dupa ce s-au asezat merele in cratita
se introduce aceasta la cuptor. Pana se coc merele se separa ouale (albusul de galbenus).
Se bate albusul cu zaharul ca la bezele. Apoi se adauga pe rand cate un galbenus, o
lingura de apa si una de ulei. Se adauga
zaharul vanilat, faina si praful de copt stins in putin otet.
Dupa ce s-au copt merele (cand intra cu usurinta furculita in ele sunt facute), se
scoate cratita, se adauga blatul si se mai introduce la cuptor aproximativ 20 min (blatul este
facut atunci cand este rumenit sau foloseste celebrul test cu scobitoarea, daca nu ramane nimic pe ea blatul este copt).
Dupa ce s-a copt si blatul tortul trebuie sa se raceasca in cratita, aproximativ 2-3 ore. Se lasa in bucatarie cateva ore sa se raceasca si totodata intra si sucul de la mere in blat. Ideal ar fie lasat de pe o zi pe alta in cratita.
Se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!