- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, La cuptor, Mancaruri de pui, Carne, Legume, Spanac, Rosii, Mancaruri, Pranz, Gustoase
Ingrediente:
- 1 buc. piept de pui
- 1 ceasca ulei
- 1 buc. ceapa rosie
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper negru(optional)
-500 gr spanac
- 1 buc. ou
- 1 ceasca suc rosii
- 50 gr cascaval (optional)
Mod de preparare:
Se spala spanacul frunza cu funza si se opareste circa 5 minute in apa clocotita cu sare in ea, dupa care se pune in blender pentru pasare. Se curata ceapa, se spala (eu o tin in apa cateva minute pentru a se mai duce din iuteala )si se pune la calit impreuna cu spanacul, peste care se adauga oul, sare si piper (dupa gust).
Se spala pieptul de pui, se sterge si se feliaza ca pentru snitele, dupa care se bat, se condimenteaza cu sare si piper.
Se ia fiecare felie se pune din umplutura de spanac, se ruleaza (eu pun si cateva scobitori ude pentru a nu se desface la coacere) si se pun in tava unsa cu ulei la cuptor peste care se adauga suc de rosii. Se tin circa 20 minute la cuptor, cand sunt gata se scot si se poate rade cascaval, se pot servi calde sau/si reci.
Ca si garnitura eu pun piure de cartofi, piure de mazare sau morcovi sotati in unt. Este reteta preferata a copilului meu de 1 an si 8 luni, Stefan.
Reteta propusa de Iuliana Foltea
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!