- Timp preparare:
- 75 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Finger Food, Paste, Fara foc, Italiene, Simple
- Ingrediente principale:
- faina, oua
Ingrediente pentru paste de casa (4 portii):
250 g de faina de grau dur,
250 g de faina de gris (daca nu gasiti, puteti folosi tot faina de grau dur)
3 oua mari ecologice, 8 galbenusuri
Cum prepari paste de casa:
Amesteca ambele tipuri de faina pe o suprafata curata. Fa o adancitura in centru si adauga cele 3 oua si cele 8 galbenusuri. Cu ajutorul unei furculite sparge ouale, combinandu-leusor cu faina. Amesteca totul bine cu furculita pana ce obtii un aluat pe care il poti framanta cu mana. Framanta bine, pana cand obtii o coca omogenizata, elastica si matasoasa, care nu se lipeste. Impatureste aluatul in folie de plastic si lasa-l la frigider pentru 30 de minute, chiar mai mult.
Pentru a face foile de paste cat mai subtiri foloseste un aparat de facut paste pentru rapiditate. Daca nu, si facaletul este foarte bun, insa trebuie sa ai grija sa subtiezi cat mai mult foile. Presara pe fiecare foaie de aluat faina si impatureste-le in mai multe straturi, apoi taie-le pe lung cu un cutit bine ascutit, dat prin faine. Desprinde apoi pastele. Le poti folosi imediat pentru gatire sau le poti lasa la uscat pentru cateva ore. Pentru a le usca trebuie sa pui pastele taiate pe o bara lunga pentru 1-2 zle, pentru a se usca complet. Ca sa vezi daca sunt gata, ia o bucata mica in mana, daca se faramiteaza inseamna ca sunt perfecte. Le poti pastra apoi in recipiente inchise ermetic chiar si 2-3 luni.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!