- Timp preparare:
- 75 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Deserturi, Feluri de mancare, La cuptor, Piept de pui, Pulpe de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Smantana, Carne, Lactate, Legume, Placinte, Oua, Praz, Mancaruri, Placinte cu carne, Placinte la cuptor, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de pui, faina
Ingrediente pentru pui in aluat:
300 g de piept de pui sau pulpe de pui dezosate1 praz
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
1 varf de lingurita de nucsoara
sare si piper dupa gust
pentru aluat: un galbenus, 500 g de faina, 300 g de smantana, 300 g de unt, 1 varf de cutit de sare
Cum prepari pui in aluat:
Pregateste mai intai aluatul. Amesteca faina cu untul moale, smantana, putina sare si apa cat sa se formeze o coca. Lasa aluatul la rece o ora.
Intre timp prepara puiul. Taie in cubulete mici carnea. Toaca marunt prazul. Piseaza usturoiul. Pune la incins uleiul de masline. Prajeste cubuletele de pui in ulei pana ce se rumenesc bine. Scoate-le si caleste prazul pentru 3-4 minute si adauga apoi si puiul, nucsoara, sarea si piperul. Mai lasa pentru 2-3 minute. Lasa compozitia la racit. Intinde aluatul si taie-l in 4 bucati. Pe fiecare foaie de aluat puen compozitie si infasoara-o bine in aluat, lipind usor marginile cu degetele ude. Aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Unge cu putin ulei sau unt aluatul. Lasa la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 20-30 de minute, pana ce aluatul se rumeneste si capata o culoare usor aurie. Serveste cald. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!