- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Branza, Branza de vaci, Lactate, Prajituri, Prajituri cu branza, Gustari
- Ingrediente principale:
- branza dulce, stafide
Ingrediente pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
2 linguri ulei
1/2 lingurita de praf de copt
2 plicuri zahar
vanilat sau esenta de vanilie
6 linguri faina
Ingrediente pentru umplutura de branza:
1/2 kg de branza dulce
2 oua
2 linguri de zahar
zahar vanilat sau esenta
o lingurita coaja de lamaie
un praf din pliculetul de praf de copt
stafide
Cum se prepara umplutura de branza pentru prajitura cu branza dulce si stafide:
Se amesteca branza dulce (sa nu fie zemoasa) cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, stafidele, esenta de vanilie(cat sa ii dea gust, depinde de firma pe care o folositi, unele au gust unele nu). Un praf din pliculetul de praf de copt il adaug pentru a creste putin si umplutura (branza fiind grea se va lasa la fundul tavii, pentru a evita asta folosesc putin praf de copt).
Cum se prepara blatul pentru prajitura cu branza dulce si stafide:
Separam albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma (cu ajutorul unui mixer), mai intai singure, apoi treptat se adauga cate o lingura de zahar. Dupa ce s-au intarit se adauga treptat cate un galbenus. Adaugam pe rand cate o lingura de ulei si o jumatate de lingurita de praf de copt stins in putin otet. Apoi adaugam faina.
SECRETUL BUCATARULUI: Eu cand adaug faina amestec cu un tel (am amestecat cu mixerul si s-a lasat compozitia)
Se unge tava de la cuptor cu ulei, apoi se tapeteaza cu putina faina si asez blatul(nu prea imi place hartia de copt). Deasupra se intinde cat se poate umplutura. Eu folosesc o lingurita si pun cate putina umplutura pe toata suprafata blatului.
Se baga in cuptorul incins, in prealabil, la 200 de grade. Se coace in aproximativ 45 min.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!