- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, La foc, Portocale, Cirese, Kiwi, Lapte, Branza, Branza de vaci, Fructe, Lactate, Prajituri, Prajituri cu crema, Prajituri cu nuca, Prajituri cu fructe, Prajituri cu lapte, Prajituri de casa, Prajituri pentru copii, Gustari, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara prajitura cu alune si branza de vaca?
Prajitura cu alune si branza de vaca este un desert complex, care iti va pune putin indemanarea la incercare, deoarece are in compozitie o multitudine de ingrediente.
Pentru blat ai nevoie de:
- 100 gr. de faina
- 100 gr. de ciocolata amaruie
- 100 gr. de unt
- sase oua
- 100 gr. de zahar
- coaja de portocala rasa
- doua plicuri de zahar vanilinat
Pentru crema ai nevoie de:
- jumatate de litru de lapte
- doua linguri de faina
- patru linguri de branza de vaca
- opt linguri de miere
- 100 gr. de unt
- doua plicuri de zahar vanilinat
- o portocala
- un kiwi
- cirese confiate
- 200 gr. de alune macinate
Cum se prepara prajitura cu alune si branza de vaca?
Durata totala de pregatire a prajiturii cu alune si branza de vaca este de aproximativ o ora, insa la final, cand copilul tau va zambi cu tot chipul, iti vei da seama ca a meritat osteneala. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:
1. Separa albusurile de galbenusuri si bate-le pana devin spuma.
2. Topeste ciocolata si adauga peste ea untul amestecat cu zahar, galbenusurile, coaja de portocala, faina si zaharul vanilinat.
3. Adauga peste aceasta compozitie spuma din albusuri.
4. Unge cu unt o tava si tapeteaz-o cu faina. Toarna in ea compozitia obtinuta anterior. Las-o la cuptor timp de 45 de minute.
5. Intre timp, prepara crema. Amesteca laptele cu faina si cu zaharul si fierbe aceasta compozitie amestecand constant, pana se ingroasa.
6. Amesteca branza de vaci cu untul si cu zaharul vanilinat.
7. Adauga acest amestec peste compozitia din lapte, care intre timp s-a racit. Amesteca pana obtii o crema omogena.
8. Taie cubulete portocala si fructul kiwi si adauga-le peste crema. Ciresele confiate vor fi adaugate intregi.
9. Dupa ce s-a racit, taie blatul pe orizontala, in doua. Aseaza crema intre cele doua straturide blat.
10. Orneaza prajitura cu alunele macinate si cu feliute de capsuni proaspete, dupa preferinta.
Prajitura cu alune si branza de vaca va fi mai gustoasa servita alaturi de un pahar cu lapte rece.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!