- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Ficatei de pui, Carne, Legume, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati placinta cu ficat?
Pentru 10 portii de placinta cu ficat ai nevoie de:
- 500 g ficat de pasare
- 1 cubulet de unt
- 1 ardei
- 2 linguri suc de rosii
- 500 g foietaj
- 2 linguri ulei
- piper
- sare
- 2 foi de dafin
- ketchup
- hrean
Cum se prepara placinta cu ficat?
Placinta cu ficat se prepara in aproximativ 1 ora si 20 de minute.
1. Speli ficatul, il tai cubulete si il inabusi in ulei.
2. Speli ardeiul, il cureti si il tai fasii.
3. Dizolvi sucul de rosii in 150 ml apa.
4. Cand ficatul este fiert, adugi sucul de rosii dizolvat, ardeiul si foile de dafin, si lasi compozitia la foc mic.
5. Adaugi sare si piper dupa gust.
6. Incalzesti cuptorul.
7. Tapetezi tava cu unt,
8. Cu o parte din aluat imbraci tava.
9. Torni umplutura in tava si acoperi cu aluatul ramas.
10. Presezi aluatul pe margini.
11. O lasi la foc iute timp de 15 minute, apoi la foc mijlociu timp de 25 de minute.
12. Ornezi placinta cu ketchup si hrean pentru un aspect placut.
Placinta cu ficat este alegerea optima atunci cand vrei sa gatesti pentru micutul si familia ta o reteta delicioasa si cu foarte multe calitati nutritive.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!