- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Muraturi, La foc, Iarna, Toamna, Legume, Castraveti, Muraturi castraveti, Craciun, Revelion, Pasti, Muraturi in saramura, Muraturi bulgaresti, Pranz, Cina, Gustari, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- castraveti, sare
Ingrediente pentru castraveti murati in saramura:
3 kg castraveti (cornichons, proaspeti)
cateva crengute de marar uscat si cimbru
2 linguri de boabe de mustar
1 lingura boabe de piper
4-5 ardei iuti, frunze proaspete de telina
1 capatana de usturoi
1 ceapa taiata rondele
2-3 foi de dafin
3 linguri sare grunjoasa
Cum prepari castraveti murati in saramura:
Sterilizeaza borcanele. Spala castravetii bine si alege-i pe cei intacti, da-i deoparte pe cei loviti sau crapati. Amesteca 3litri de apa cu 3 linguri de sare, fierbe apa pana ce sarea se dizolva.Lasa apa sa se raceasca. Pe fundul fiecarui brocan aseaza catei de usturoi curatati si crengute de marar. Aseaza castravetii in picioare in borcan, unul langa celalalt. Insereaza apoi pe langa castraveti ardeiul iute, ceapa, foi de dafin, boabe de piper si mustar. Pune borcanul in chiuveta si toarna saramura fierbinte peste el. In varful lor pune frunze de telina si ceapa. Inchide borcanele cu capac si pune-le sa stea 10-15 minute cu capacul in jos. Apoi lasa-le peste noapte la racit, acoperite cu paturi. Depoziteaza-le intr-un loc racoros si intunecat. Daca borcanul nu este inchis ermetic, va fermenta si nu vei avea rezultatul dorit. Castravetii murati vor fi gata de consum dupa 4-5 saptamani. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!