- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Muraturi, La foc, Iarna, Toamna, Legume, Castraveti, Romanesti, Muraturi castraveti, Craciun, Revelion, Muraturi in otet, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- castraveti, otet
Ingrediente pentru castraveti murati in otet:
2 kg castraveti (cornishons, proaspeti)
300 ml otet
1200 ml apa
2 linguri sare grunjoasa
1 lingura zahar
boabe de piper
boabe de mustar
frunze de dafin
o ceapa, frunze de telina verzi
Cum prepari castraveti murati in otet:
Streilizeaza borcanele. Pune pe fundul fiecarui borcan cateva rondele de ceapa, o frunza de dafin, cateva boabe de piper si mustar. Pune la fiert intr-o cratita otetul cu apa, sarea, boabele de piper si zaharul. Lasa sa fiarba 1 minut si apoi toarna peste castraveti. Inainte de a turna otetul fierbinte pune sub fiecare borcan cate o lingura de metal sau furculita ca sa nu se sparga. Pune capacele, aseaza-le intr-o oala cu apa atat cat sa cuprinda intreg borcanul si fierbe-le la foc mic timp de 20 minute. Dupa ce s-au fiert lasa-le putin sa se racoreasca, scoate-le si le intoarce-le cu fundul in sus, pentru a verifica daca nu cumva curge otetul,caz in care inlocuim cu alt capac.depoziteaz aintr-un loc racoros si intunecat. castravetii murati vor fi gata de consum in 3-4 saptamani. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!