- Timp preparare:
- 50 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri usoare, Mancaruri fara carne, Legume, Soia, Mazare, Mancaruri, Pranz, Cina, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- mazare, soia felii, branza tofu
Ingrediente pentru mazare de post cu snitel de soia:
500 gr mazare verde congelata sau proaspata
2 morcovi razuiti
100 gr branza tofu
2 cepe
2-3 catei de usturoi
2 rosii decojite din conserva, sau proaspete
Sare si piper
100 gr felii de soia
2-3 foi de dafin
2-3 boabe de ienibahar
Boabe de piper
Cum prepari mazare de post cu snitel de soia:
Prepara un decoct din 500 ml apa, boabe de piper, de ienibahar si frunze de dafin. In acest decoct pune la fiert feliile de soia si lasa-le sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet (10 min). Dupa ce s-au fiert, scurge-le, pana sunt fierbinti preseaza-le sa storci apa din ele si pune-le la copt intr-o cratita teflonata, sau unsa cu putin ulei, presarate cu condimente, pasta de rosii si putin parmezan sau branza ori cascaval. Lasa-le la cuptor pana devin usor crocante si s-au rumenit frumos.
Razuieste morcovii, taie ceapa fideluta si caleste-le in 2-3 linguri de ulei. Adauga rosiile si mazarea, acopera cu apa, pune condimente dupa gust si da la cuptor pana scade apa de pe mazare si s-au facut legumele, iar sosul s-a legat. Cand s-a facut mazarea, adauga si cateii de usturoi zdrobiti.
Serveste alaturi de snitelul de soia.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!