- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de curcan, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, La cuptor, Carne, Fripturi, Americane, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- carne de curcan
Ingrediente pentru friptura de curcan in stil cajun:
1 curcan de 6-7 kg
3 linguri de unt topit
1 lingurita de ulei de masline
Crusta cajun: 2 lingurite sare, cate o lingurita de piper, praf de usturoi, chimen, patrunjel uscat, marar uscat, boia dulce, chilli
Umplutura:
1 mar
1 ardei jalapeno
1 ceapa verde
3 catei de usturoi
1/4 lingurita patrunjel uscat
1/4 lingurita marar uscat
1/4 lingurita menta uscata
Ingrediente pentru patul de legume:
1 morcov
1 telina verde
1/2 de ceapa
Cum prepari friptura de curcan in stil cajun:
Spala bine curcanul, indeparteaza tacamurile. Tamponeaza usor cu un servetel, pana ce este complet uscat. Curata morcovul, telina si ceapa si taie-le in bucati. Aseaza-le pe o tava si pune curcanul peste ele.
Pregateste umplutura. Taie marul in bucati mari, curata ardeiul si taie-l in fasii, toaca ceapa si usturoiul. Pune o lingurita de ulei intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adauga legumele si lasa-le sa se caleasca pentru 5 minute. Pune legumele in cavitatea curcanului, si leaga picioarele curcanaului, incrucisandu-le, pentru a nu exista pericolul ca umplutura sa iasa.
Topeste untul. Amesteca toate condimentele pentru crusta intr-un castron, adauga untul topit, amesteca bine si unge curcanul cu acest amestec.
Pune curcanul la cuptorul incins in prealabil aproximativ 2 ore si jumatate, sau cate 15 minute pentru fiecare kilogram. Daca ai un termometru de carne, trebuie sa stii ca friptura de curcan este gata cand acesta indica 75 de grade Celsius sau 170 F, in mijlocul pulpei. Asteapta cel putin 15 minute inainte de a portiona curcanul. Serveste friptura de curcan in stil cajun cu un sos de fructe de padure. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!