- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Feluri de mancare, Garnituri, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, La foc, Smantana, Lactate, Legume, Cartofi, Chiftele, Garnituri de cartofi, Garnituri de legume, Cartofi la cuptor, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, smantana
Ingrediente pentru friganele din cartofi:
4-5 cartofi
2 oua, 3 catei de usturoi
100 ml de smantana grasa
3 linguri de marar proaspat tocat
1 lingura de ulei de masline
sare dupa gust
Cum prepari friganele din cartofi:
Pune cartofii la fiert, curatati si taiati in cuburi, in apa cu sare. Nu ii lasa sa fiarba foarte mult. Scoate-i si scurge-i, lasa-i sa se raceasca. Paseaza-i cu o furculita, adauga smantana, ouale batute, usturoiul pisat, sare, marar si amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza. Formeaza chiftelute plate din compozitie. Incinge cuptorul. Intr-o tava de cuptor pune hartie de copt, unge cu ulei de masline si aseaza friganele una langa cealalalta. Baga tava la cuptor pentru 25 de minute, la 210 grade Celsius. Intoarce friganele dupa primele 15 minute. Serveste friganelele de cartofi reci sau calde. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!