- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Carne de vita, Carne de curcan, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu dovlecei, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Dovlecei, Mancaruri, Pranz, Cina
Ingrediente:
150 g carne de vita, pui sau curcan
1 dovlecel
1 ceapa mica (poate fi si ceapa verde)
100 g cascaval
1 galbenus de ou
o ceasca orez fiert
putina sare
patrunjel verde
Mod de preparare:
Se curata dovlecelul de coaja, se taie in doua pe lung, se scoate mijlocul si se presara cu sare. Ceapa se trece prin tocator impreuna cu carnea si se amesteca cu orezul fiert. Se foloseste compozitia obtinuta pentru umplerea dovleceilor. Cscavalul se rade foarte mic si se amenteca cu galbenusul apoi se presara peste dovlecei. Se pun la cuptorul incins timp de 40-45 minute la foc potrivit. Cand sunt gata se presara patrunjelul, se trec prin blender si se servesc calzi.
Optional de pot adauga si cateva frunzulite de menta tocata foarte fin pentru a oferi un gust aparte preparatului.
Pofta buna, pitici!
Reteta propusa de Toia Ana
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!