- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Carne de porc, Carne de pui, Carne de vita, Carne de curcan, Feluri de mancare, Mic dejun copii, Carne tocata, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, Carne, Chiftele, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- carne, ou
Ingrediente pentru chiftele:
1 kg de carne tocata (pui, curcan, vita, porc)1 ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri de bulion
2 oua, 2 linguri de ulei
2 linguri de pesmet
1/2 de lingurita de boia dulce
sare, piper - optional
betisoare de frigarui
Cum prepari chiftele:
Toaca marunt ceapa. Piseaza usturoiul. Amesteca bine carnea tocata cu ceapa, usturoiul, bulionul, uleiul, ouale, pesmetul, boiaua, sare si piper. Modeleaza din carnea tocata chiftele. Daca ti se par prea moi, poti sa mai adaugi pesmet. Pentru a le modela mai usor uda constant mainile cu apa. Aseaza chiftele pe frigarui. Pune gratarul cuptorului pe o tava de cuptor si aseaza firgaruile cu chiftele pe el. Toarna putina apa in tava si pune chiftelele la cuptorul incins in prealabil, la 220 de grade Celsius pentru 40-50 de minute. Nu uita sa intorci chiftelele dupa 25 de minute. Poti servi chiftelele cu un sos de rosii si morcovi. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!