- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Lapte, Branza, Branza de vaci, Lactate, Placinte, Budinca, Placinte cu branza, Pranz, Cina, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- macaroane, branza
Ingrediente pentru budincă de macaroane cu brânză:
250 g de macaroane, 250g de brânză de vaci, telemea de oi sau amestec, 200 ml de lapte, 20 g de unt, 4 ouă, sare după gust, 10 g de unt, 10 g de pesmet pentru uns şi tapetat tava
Cum prepari budincă de macaroane cu brânză:
Pastele făinoase se fierb în apă clocotită cu sare, se scurg şi se limpezesc cu apă rece. Într-un castron adânc se freacă brânza cu gălbenuşurile, laptele, untul moale şi sare, dacă este nevoie. Amestecul se adaugă peste pastele răcite şi peste albuşurile bătute spumă. Se toarnă totul într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Se netezeşte cu o lingură suprafaţa, şi se coace în cuptor la 200 de grade Celsius timp de 30-40 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, se răstoarnă pe un platou şi se taie bucăţi. Se poate servi ca atare sau chiar ca desert, alături de dulceaţă sau miere. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!