- Timp preparare:
- 35 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Iaurt, Toamna, Branza, Branza dulce, Lactate, Legume, Prajituri, Dovleac, Morcovi, Americane, Prajituri cu iaurt, Prajituri cu dovleac, Prajituri de casa, Prajituri pufoase, Prajituri pentru copii, Briose, Zi de nastere, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- dovleac, morcovi, faina
INGREDIENTE (pentru 12 briose Halloween mari):
1 1/2 cana de faina
1 cana de zahar
morcov dat pe razatoare
100 g de dovleac dat pe razatoare
2 oua, 1 lingura de scortisoara macinata,
1 cana de lapte batut,
1 lingurita de praf de copt,
1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu,
1 esenta vanilie, 1/2 de pachet de unt, 1/2 de lingurita de sare
Pentru glazura: 1 cana de zahar pudra, 200 g de crema de branza, 1 plic zahar vanilinat, 1/2 de pachet de unt, 1 ceasca de mure (proaspete sau congelate)
Cum prepari briose Halloween:
Separat amesteca faina, cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un castron adanc bate untul cu zaharul bine, pana ce zaharul s-a topit si amestecul este foarte fin. Adauga ouale si amesteca iarasi bine. Pune 1 cana de faina, amesteca iar. Adauga jumatate din laptele batut si amesteca. Apoi incorporeaza alternativ laptele batut si faina ramasa, amestecand mereu cu un tel sau cu robotul de bucatarie.
Adauga esenta de vanilie, scortisoara, morcovul si dovleacul. Amesteca bine. Preincalzeste cuptorul. Pune umplutura in forma de briose. Pune briosele la cuptor timp de 15 minute, la 200 de grade. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.
Intre timp pregateste glazura. Pune crema de branza intr-un castron, amesteca in ea cu un tel sau cu robotul pana ce devine foarte fina. Adauga treptat untul. Adauga apoi zaharul pudra si amesteca bine.
Cand briosele s-au racit, decoreaza-le cu glazura mov si adauga diverse motive ornamentale specifice pentru Halloween. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!