- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Prajituri, Prajituri rapide, Prajituri simple, Prajituri de casa, Briose, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- faina integrala, oua
Ingrediente pentru briose cu faina integrala
2 linguri de zahar brun, 1/4 de lingurita de scortisoara, 175 ml de lapte, 30 ml de ulei, 1 ou, 400 g de faina integrala, 2 lingurite de praf de copt, putina sare, 200 g de fructe de padure (optional: afine, capsuni, zmeura, etc.)
Cum prepari briose cu faina integrala
Preincalzeste cuptorul. Intr-un castron amesteca zaharul brun cu scortisoara. In alt castron, mai mare, bate laptele, uleiul, oul cu o lingura, amestecand bine. Adauga in ploaie faina, amestecand continuu, praful de copt si sarea. Adauga usor si fructele de padure. Amesteca apoi cu zaharul, pana ce acesta s-a dizolvat. Pe fundul brioselor presara putin zahar brun. Pune aluatul in forme de briose si lasa-l la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade Celsius. Serveste briosele calde sau reci, cu dulceata si laptic. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!