- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Paste, La foc, Mancaruri cu legume, Paste cu legume, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Lapte, Lactate, Legume, Usturoi, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara fundite cu sos bechamel?
Ai nevoie de :
- 50 g unt,
- 50 g faina,
- 600 ml lapte,
- usturoi,
- sare,
- patrunjel verde tocat,
- o punga paste- fundite.
Cum se prepara fundite cu sos bechamel?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Topesti untul, adaugi faina, treptat, si lasi un minut pe foc.
2. Iei tigaia de pe foc si adaugi laptele, amestecand bine cu telul.
3. Pui din nou tigaia pe foc in jur de 6-8 minute si amesteci continuu, pana ce sosul se ingroasa.
4. Adaugi ustuoiul pisat, patrunjelul, sarea, piperul si mai lasi putin pe foc.
5. Intre timp pui la fiert apa cu sare.
6. Adaugi funditele si le fierbi timp de 10- 12 minute, in functie de timpul recomandat pe ambalaj.
7. Scoti pastele, le scurgi si le clatesti cu apa calduta.
8. Le amesteci cu sosul si le servesti calde.
Funditele cu sos bechamel se prepara in aproximativ 20 de minute.
Cateva sfaturi pentru a prepara corect pastele pentru copilul tau: pastrati raportul intre paste si apa, se recomanda fierberea a 100 de grame de paste intr-un litru de apa, sarea se pune in apa de la inceput, pastele se adauga doar dupa ce aceasta clocoteste, nu adaugati ulei in apa si nu clatiti pastele cu apa rece.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!