Când a realizat postarea, Flavius Buzilă a pornit de la propria sa experiență în calitate de cadru didactic. Înainte să îmbrățișeze carierea muzicală, el a fost profesor de limba engleză și a predat la o școală primară din Cluj.
Flavius Buzilă și-a amintit cum, la un moment dat, un elev de clasa a doua i-a mărturisit că Moș Crăciun e „rău”, întrucât nu i-a adus și lui un cadou la fel de scump ca al altui coleg:
„-Teacher, eu îl urăsc pe Moșu'! mi-a spus în engleză un elev de clasa a 2-a...
-De ce, Nick? l-am întrebat.
-Pentru că e rău!
-Cum adică?
-Păi de ce anul trecut i-a adus lui Cătălin telefonul ăla super tare și mie doar un pulover?? Nu a fost mai cuminte decât mine...”
A dezvăluit că nu a știut ce să-i răspundă copilului respectiv, că acesta a început să plângă și a spus că nu vrea la serbare. Imediat a lansat o discuție cu toată clasa pe tema cadourilor de Crăciun.
Plecând de la replicile acelui băiețel, Flavius Buzilă îi sfătuiește pe părinți să nu le mai spună copiilor că Moș Crăciun le-a adus cadourile scumpe. El precizează că ar trebui ca părinții să explice faptul că familia face parte dintre mesagerii lui Moș Crăciun, că oricare dintre noi poate fi un „Moș Crăciun” dacă își dorește: „Cred că e cazul să îi dăm un reset lui Moș Crăciun. Ideii de Moș Crăciun. Haideți să nu le mai spunem copiilor că darurile alea scumpe pe care le primesc sunt de la Moșu'. Haideți să le spunem că sunt de la mama și tata. Sau bunica. Sau unchiul. Și Moșu' e doar mesagerul. Cel care ne inspiră și ne face pe noi toți „moși” dacă ne dorim asta”.
Un alt aspect de care părinții ar trebui să țină cont, a afirmat Flavius Buzilă, este că nu ar trebui să transmită ideea că Moș Crăciun este nedrept sau că împarte cadourile în funcție de „copii buni” și „copii răi”.
În loc de cadouri scumpe, părinții sunt îndemnați ca mai degrabă să-i învețe pe copiii lor ce înseamnă cu adevărat spiritul Crăciunului, care este semnificația gestului de a dărui și mai ales ce înseamnă să dăruiești iubire.
Iată cum își încheie Flavius Buzilă postarea: „Haideți să le vorbim copiilor mai mult de spiritul Crăciunului și mai puțin de cadouri. Despre faptul că perioada asta ar trebui să fie un reminder că suntem umani. Și nu doar pentru o lună. Că ne gândim unii la alții. Că ar trebui să fim mai atenți la oameni și mai puțin la obiecte. Că gestul de a dărui e infinit mai important decât ceea ce îți permiți să dăruiești. Că dacă dăruiești iubire sinceră sub orice forma ești cel mai tare spiriduș al lui Moș Crăciun”.
Surse: facebook.com, monitorulcj.ro
Surse foto: facebook.com