Copilul a ajuns în această situație în condițiile în care mama sa nu își permite să-i pună la dispoziție internet acasă întrucât a pierdut două locuri de muncă din cauza pandemiei. Până acum ea a reușit să-și recapete unul dintre locurile de muncă, dar tot nu a putut să achite plata serviciilor de internet.
Angel Endecott, mama lui Jonathan, a povestit pentru un post de televiziune din SUA că locuința lor se află în apropierea școlii în care învață acesta și că s-a bucurat când a văzut că poate reveni la cursurile online stând cu un laptop în fața instituției de învățământ: „...A fost ca și când el ar fi spus „Da, am nevoie să mă întorc în locul în care se află școala și așa aș putea fi ca orice copil...Chiar și simplul fapt că se află în afara școlii îi dă sentimentul că „Hei, sunt la școală...”.
Sursă foto: gofundme.com
Mama a dezvăluit că ea și soțul ei se bucură să-l știe pe copil la școală, adăugând: „Conducerea școlii, secretara și câțiva profesori ies afară să vadă ce face și îl întreabă dacă are nevoie de ceva.” O profesoară ce predă în zona școlii în fața căreia stă Jonathan l-a văzut de mai multe ori și a fost impresionată. Ea i-a arătat fotografiile cu băiețelul unei cunoștințe, care le-a postat ulterior pe o rețea de socializare după ce a avut acordul lui Angel Endecott.
Sabrina Talbott Harbour a venit cu aceste mențiuni: „Acest copil nu are internet acasă. El merge în fiecare zi la școală pentru a se conecta la Wi-fi din afara acesteia. Stă acolo între orele 8.00 și 2.45. Nu este în regulă...Copiii suferă din punct de vedere social, academic, mental și fizic.”
Sursă foto: gofundme.com
Imaginile ce îl înfățișează pe băiețelul din New Mexico stând în fața școlii cu un laptop așezat pe o cutie de carton au devenit virale în mediul online. Cineva a văzut fotografiile și a plătit factura la serviciile de internet pe 1 an pentru familia Endecott.
După ce a reușit să aibă acces la internet de acasă, Jonathan a explicat că acum are posibilitatea să fie în legătură cu colegii și cu cadrele didactice în cadrul cursurilor online și că este pasionat de științe. A mai spus că i-ar fi plăcut să continue să meargă să stea în fața școlii și după ce a putut să aibă acces la internet de acasă, dar că i s-a spus că ar trebui să fie însoțit de unul dintre părinți.
Cea care a făcut cunoscută pe internet povestea lui Jonathan a creat și un cont GoFundMe, după ce a avut acordul lui Angel Endecott, pentru a putea să se strângă bani și pentru alți copii ce au o situație similară băiețelului de 9 ani. De asemenea, scopul GoFundMe este ca familia Endecott să poată primi sprijin în continuare. În urma ajutorului primit, mama lui Jonathan a transmis următorul mesaj: „Este uimitor cât de repede a mers. Și le mulțumesc foarte mult tuturor pentru ajutor și pentru că mi-au sprijinit fiul...”
Citește și: Elevii primesc absențe dacă nu participă la orele online. Ce alte reguli trebuie să știe părinții și elevii
Surse: cnn.com, edition.cnn.com, kob.com, nypost.com, nzherald.co.nz
Sursă foto principală: istockphoto.com
Surse foto: gofundme.com, istockphoto.com