Dar de ce ar trebui limba străină respectivă să fie germana? Doar fiindcă e limba maternă a lui Einstein?... International House Bucureşti, prin recent înfiinţata IH Bukarest Deutsche Akademie, doreşte să vă reamintească câteva fapte pe care e bine să le avem în vedere atunci când încă mai ezităm dacă să ne dăm copilul la germană sau nu. Iată-le:
- Germana este limba cunoaşterii şi educaţiei de calitate. Este cea de a doua cea mai folosită limbă în domeniul ştiinţelor, cu Germania aflată pe locul 3 în topul investitorilor în cercetare ştiinţifică şi dezvoltare, şi pe locul 4 în topul destinaţiilor ofertante pentru studenţi internaţionali, întrucât educaţia liceală şi universitară din Germania este extrem de accesibilă din punctul de vedere al taxelor şcolare. Un copil care învaţă germana poate deveni studentul sau cercetătorul care peste un deceniu obţine o bursă sau un post la o instituţie de top.
- Germana este limbă înrudită cu engleza. Cei care ştiu deja ceva engleză învaţă germana relativ uşor: alfabetul acesteia din urmă are doar o consoană în plus, faţă de cel al englezei (ß), iar 60% din vocabularul germanei coincide cu cel al englezei. În plus, germana deschide cunoscătorilor ei o fereastră de oportunitate către deprinderea mai uşoară a altor limbi germanice, rare şi foarte bine remunerate, cum ar fi neerlandeza, suedeza, norvegiana, daneza. Un copil vorbitor de germană e un viitor angajat cu salariu de invidiat!
- Germana nu înseamnă doar Germania. Uităm adesea că germana este limbă oficială şi în Austria, Liechtenstein, Luxemburg, Elveţia şi Belgia, fiind, de asemenea, limba maternă a unei importante minorităţi etnice din România, Rusia, Brazilia, Australia, Africa de Sud, etc. Un copil care ştie germana este adultul care mâine poate accesa degajat un loc de muncă în puternicele companii ori businessuri vorbitoare de limba germană din aceste ţări, culturi şi comunităţi.
- Germana are trăsături comune cu româna. Pentru cineva obişnuit cu ideea că substantivele pot avea trei genuri (masculin, feminin, neutru) şi mai multe cazuri (nominativ, acuzativ, dativ, genitiv), unele aspecte ale gramaticii germane s-ar putea să nu fie aşa surprinzătoare sau greu de asimilat. Vorbitorii nativi de română au deja aceste noţiuni gramaticale, ceea ce le facilitează însuşirea structurilor corespondente din germană.
- Germana modelează un anumit fel de a gândi. Substantivele se scriu cu majusculă, ceea ce imprimă respect pentru lucruri, noţiuni şi valori. Adesea, cuvintele cele mai importante dintr-o propoziţie sunt plasate la finalul acesteia – de-aici, un fel de a asculta ce ţi se spune cu atenţie, până la sfârşit. Iar substantivele compuse din germană, care pot ajunge la o lungime de câteva zeci de litere, se formează prin fuzionarea mai multor cuvinte, procedeu care stimulează gândirea logică, analitică, dar şi capacitatea de sinteză.
Un copil care învaţă germana la IH Bukarest Deutsche Akademie beneficiază de uriaşa expertiză a uneia dintre cele mai merituoase reţele globale de predare a limbilor străine, International House: profesori riguros instruiţi pentru a preda germana online copiilor prin joc, poveşti, cântece, interacţiune; abordări, metode şi tehnici de predare de o eficienţă dovedită; resurse de învăţare (manuale, fişe de lucru, jocuri, etc.) inteligent alcătuite şi atrăgătoare pentru copii; nu în ultimul rând, un customer service ireproşabil care va încânta orice client IH, fie mare, fie mic.
Aveţi, aşadar, motive serioase pentru a investi astăzi în cursul de germană al copilului: este o investiţie pe termen lung cu câştig garantat. Şi cu dobândă: mulţumirea părintelui de copil cu un viitor realizat.
IH Bukarest Deutsche Akademie, divizia de limba germană a International House Bucureşti, oferă cursuri online de germană pentru copii, adolescenţi şi adulţi. Informaţii şi înscrieri: germanapentrucopii@ih.ro sau 0728 808 612.
Surse: