Lynelle Schneeberg, psiholog clinician și profesor la Universitatea Yale ne dezvăluie că „niciodată nu e în regulă să închizi un copil în camera lui. Printre altele, nici nu ar fi în siguranță, în cazul în care apare un incendiu sau altă urgență” (sursa fatherly.com).
Specialistul mai menționează că uneori, părinții nu știu cum să gestioneze comportamentele dificile ale copiilor lor.
De pildă, aceștia pot plânge sau pot avea crize de furie, pot avea probleme cu somnul sau o anxietate foarte puternică. E normal ca uneori, să vrei să înceteze totul, ca să poți și tu să te odihnești, după o zi lungă.
Pe lângă că nu e sigur, închisul în cameră are efecte psihologice asupra celui mic, îl poate face să devină temător, sau chiar să aibă probleme de comportament (și mai dificile decât cele inițiale).
Doar că, există opțiuni mult mai benefice pentru copil și pentru părinții, care sunt și mai eficiente.
Una dintre ele ar fi să te asiguri că cel mic are o rutină de somn bine pusă la punct. Atunci când sunt obosiți, comportamentul celor mici devine greu de gestionat (ca și în cazul nostru, de altfel). Așa că somnul este important.
Dacă cel mic nu vrea să doarmă singur, rămâi cu el o perioadă, până când adoarme. Citește-i o poveste, cântă-i un cântecel sau pune-i muzică și spune-i că ești la câțiva pași de el, în caz că are nevoie de tine.
Copiii trec prin mai multe etape și uneori regresează, atât în legătură cu somnul, cât și cu alte aspecte comportamentale.
Ai răbdare și orice ai face, nu îl încuia în cameră.
Sperăm că ai găsit utile informațiile din acest articol și îți dorim zile plăcute și nopți liniștite, alături de copilul tău!
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: fatherly.com