Remedii naturale care să te ajute să renunți la fumat

Remedii naturale care să te ajute să renunți la fumat

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să te lași de fumat, mai ales dacă fumezi de mai mulți ani, nu este deloc ușor. Din contră, este nevoie de multă voință, răbdare și perseverență. De asemenea, poți să apelezi și la tot felul de remedii naturale, care te pot ajuta să treci mai ușor peste stările provocate de renunțarea la nicotină. Înainte de a decide pe care să le alegi, este preferabil să consulți un medic, întrucât unele dintre ele nu sunt permise dacă suferi de anumite afecțiuni, dacă ești însărcinată sau dacă alăptezi.

Lemnul-dulce

Datorită proprietăților sale expectorante și a gustului dulce, această plantă este considerată un remediu numai bun pentru a putea renunța la fumat. În plus, este un tonic natural ce va regla nivelul de cortisol, va reduce senzația de oboseală și ne va reda energia. Datorită acestora, nevoia de a fuma va scădea treptat.
Poți fie să mesteci câte o bucățică de rădăcină uscată zilnic sau să bei câte un ceai de lemn-dulce, de două-trei ori pe zi.
Lemnul-dulce te va putea ajuta inclusiv să scapi de „tusea fumătorului", dar nu este recomandat să apelezi la el dacă suferi de diabet, de hipertensiune arterială sau de afecțiuni ale rinichilor sau ficatului.

Radacina de Lemn-dulce

Piperul Cayenne

Acest piper va elibera sistemul respirator de efectele tutunului, dar mai ales de substanțele chimice iritante. În același timp, antioxidanții conținuți vor contribui la refacerea membranelor plămânilor.
Dacă vrei să renunți mai ușor la fumat poți folosi piper proaspăt, pulbere, capsule sau ceai. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că o opțiune excelentă este să pui pur și simplu piper Cayenne în apa sau alte băuturi pe care le consumi zilnic. Astfel, cheful de a fuma se va diminua mai rapid.

Sunătoarea

Este un remediu natural ce poate facilita renunțarea la fumat, în condițiile în care are proprietăți calmante, ce ne poate ajuta să scăpăm de efectele stresului provocat de stoparea acestui obicei.
Studii din domeniu au arătat că persoanele care au consumat capsule cu sunătoare au reușit să renunțe mai repede la fumat și au fost mai puțin supuse stărilor de anxietate decât acelea care nu au luat nimic.
Cine vrea să renunțe la fumat poate să opteze pentru sunătoare sub formă de tinctură, de ceai sau de capsule.
Sunătoarea nu este însă recomandată în sarcină sau în alăptare!

Ginsengul

Face parte și el dintre plantele care ne pot ajuta să renunțăm la dorința de a fuma. Astfel, ginsengul poate regla nivelul cortisolului și astfel ne va ajuta să fim mai calmi, mai binedispuși, să facem mai ușor față stărilor induse de scăderea consumului de nicotină.
Când vrei să renunți la fumat, poți consuma ginseng în oricare dintre următoarele feluri:
• Adaugă o linguriță de pulbere peste laptele sau cerealele consumate la micul dejun
• Mestecă ginseng uscat
• Prepară-ți un suc de ginseng uscat
Nu este însă bine să apelezi la ginseng dacă ai diabet, maladii cardiace, o boală autoimună sau dacă suferi de dereglări hormonale.

Valeriana

Având și ea proprietăți sedative, este văzută ca un remediu potrivit pentru cei care vor să renunțe la fumat. Practic, ea se remarcă prin capacitatea de a interacționa cu receptorii din creier, responsabili de declanșarea chefului de a fuma.
Cine recurge la valeriană pentru a nu mai fuma va fi mai calm, va dormi mai bine și nu va mai trece prin stări de anxietate.

Valeriana poate fi consumată sub formă de tinctură, capsule, pudră, dar nu înainte de a cere sfatul unui specialist.

Floarea- Pasiunii

Cunoscută mai ales pentru virtuțile sale calmante, și ea ne poate ajuta să luptăm mai bine cu anxietatea și iritabilitatea apărute în procesul de renunțare la fumat. În special dacă te confrunți cu insomnii și neliniște și simți nevoia să apelezi la nicotină, floarea-pasiunii te poate liniști.
Acest remediu poate fi regăsit sub formă de ceai, de tinctură sau de capsule. Nu îl lua însă înainte de a consulta un medic și renunță definitiv la această idee dacă ești însărcinată sau dacă alăptezi.

Citește și: Fumatul în timpul alăptării

Ovăzul crud

Și acesta poate avea un efect calmant asupra sistemului nervos, fiind de un real folos pentru cei ce vor să renunțe la fumat.
De asemenea, cercetările din domeniu au demonstrat că ovăzul poate să reducă dorința de a ingera nicotină, stimulând totodată procesul de dezintoxicare al organismului.
Înainte de a recurge la acest remediu este necesar să consulți un specialist. Cel mai probabil, ți se vor recomanda capsule pe bază de ovăz verde.

Ridichea

Cu siguranță că nu te-ai gândit până acum că și ridichea îți poate ușura demersul de a renunța la fumat.
Va trebui să razi o ridiche, până când iese sucul de ea. Amestecă sucul cu puțină miere și bea din el zilnic, cel puțin de două ori.

Sucul de struguri

Și acizii din struguri te pot ajuta să-ți diminuezi cheful de a fuma. Prepară-ți un suc de struguri zilnic pentru a-ți ajuta organismul să se elibereze treptat de nicotină.

Mierea

Nu te feri să folosești mierea pentru a renunța la fumat. Vitaminele și enzimele conținute în ea te vor ajuta să scapi mai rapid de nevoia de nicotină.
Totodată, mierea are un efect emolient și poate să contribuie și la reducerea „tusei fumătorului". Încearcă mai ales miere organică pentru cele mai bune rezultate!

Mierea și eucaliptul

Constituie o combinație ce te poate ajuta să renunți la fumat în mod natural.
Nu va trebui decât să pui la fiert niște frunze de eucalipt (la două căni de apă), timp de o oră, în timp ce vei adăuga peste ele o lingură de miere cu glicerină.
Se vor consuma cam 50 ml din această soluție, de 5-7 ori pe zi. Este necesar să procedezi așa cel puțin trei-patru săptămâni.

Frunze de eucalipt si miere

Ronțăie fructe și legume

Experții ne spun că, pentru a renunța mai ușor la fumat, este o soluție să avem la îndemână cât mai multe bucățele de fructe și legume. Ideal este să le consumăm ori de câte ori am simți nevoia să le fumăm. În felul acesta, nu numai că ne vom distrage atenția de la fumat, dar vom beneficia și de un aport de vitamine și antioxidanți, atât de utili în prevenția cancerului pulmonar.

Meditația

S-a constatat că acest demers îți poate fi și el de folos dacă vrei să renunți la fumat, în condițiile în care te vei relaxa și te vei concentra.
Un studiu efectuat în cadrul Universității din Wisconsin (SUA) a analizat un grup de fumători și cum faptul că s-au implicat în sesiuni de meditație i-a făcut să se lase de fumat. Astfel, după opt ședințe de meditație, peste 50% dintre ei au reușit să renunțe la acest obicei.
Pentru a-ți fi mai ușor, poți să faci meditație cu ajutorul muzicii meditative, cam 45 de minute pe zi.

Masajul urechilor

Și această formă de masaj ne poate face să renunțăm mai ușor la nevoia de a fuma. Tot ce ai de făcut este să-ți masezi urechile, astfel încât să stimulezi acele puncte responsabile de reducerea apetitului pentru nicotină.
Fii perseverentă și fă-ți un asemenea masaj zilnic, timp de două minute, și vei vedea că nu vei mai simți o nevoie așa de mare de a fuma.

Voi mai cunoașteți și alte remedii naturale, ce pot facilita renunțarea la fumat?

Citește și: Fumatul in sarcina: statistici si opinii ale medicilor specialisti pe care trebuie sa le stii

Surse:
www.homeremedyshop.com; www.indiatimes.com; www.simplehouseholdtips.com
www.speedyremedies.com; www.top10homeremedies.com

Articolul urmator
Umflături pe limbă: cauze și remedii
Umflături pe limbă: cauze și remedii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele mai grele 9 „lucruri” la care trebuie să renunți după ce bebelușul crește
    Cele mai grele 9 „lucruri” la care trebuie să renunți după ce bebelușul crește

    Primul an de viață al unui copil este plin de provocări pentru mame dar, totodată, îți oferă momente cu totul speciale, pe care nu le vei uita niciodată. Acestea sunt legate, pe...

    Soacra mea refuză să se abțină de la fumat în preajma copilului nostru născut prematur
    Soacra mea refuză să se abțină de la fumat în preajma copilului nostru născut prematur

    Cu toții știm că fumatul e un obicei nesănătos, iar fumătorilor le este foarte greu să renunțe la acesta. Totuși, există anumite limite sau reguli care spun unde e permis sau unde...

    Secretul unei mame care a reușit să-și convingă copiii să o ajute la treburile casnice
    Secretul unei mame care a reușit să-și convingă copiii să o ajute la treburile casnice

    Cum poți să-ți motivezi copilul să te ajute la treburile casnice? Se pare că această mămică are răspunsul.

    Motivul pentru care nu renunți niciodată la persoanele iubite, în funcție de zodie
    Motivul pentru care nu renunți niciodată la persoanele iubite, în funcție de zodie

    Când pun bazele unor relații serioase de iubire, reprezentanții fiecărei zodii în parte au propriile motive pentru care nu renunță ușor la persoana care le-a cucerit inima...

    10 sfaturi care te vor ajuta să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit
    10 sfaturi care te vor ajuta să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit

    Grădinăritul are numeroase beneficii pentru copii, dar și pentru adulți. Află cum și de ce este important să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit.

    Studiu: părinții care au avut rezultate slabe la matematică în copilărie nu ar trebui să-și ajute copiii la teme. Uite motivul!
    Studiu: părinții care au avut rezultate slabe la matematică în copilărie nu ar trebui să-și ajute copiii la teme. Uite motivul!

    Când vine vorba de matematică, există două categorii de persoane: cei care o iubesc și cei care o urăsc. Dacă faci parte din a doua, specialiștii recomandă să nu-l ajuți pe...

    O mamă a făcut un scenariu pentru persoanele care au vrut să o ajute după naștere: „M-a ajutat să setez niște limite clare”
    O mamă a făcut un scenariu pentru persoanele care au vrut să o ajute după naștere: „M-a ajutat să setez niște limite clare”

    Unele persoane sunt reticente în a primi ajutorul celorlalți. Fie se gândesc că nu vor să îi deranjeze, fie că ceilalți îi ajută doar din complezență,...

    De ce NU o să accept niciodată ca soțul meu să mă ajute cu copilul
    De ce NU o să accept niciodată ca soțul meu să mă ajute cu copilul

    Unele mămici nu știu cum să-și mai convingă partenerul să le ajute, în timp ce altele nu-și doresc ca partenerul să intervină în îngrijirea copilului, deoarece...

    © 2024 Qbebe