Beneficiile masajului prenatal
Masajul din timpul sarcinii este un tip de masaj terapeutic ce are ca scop stimularea functiei muschilor si a articulatiilor, imbunatatirea circulatiei sangvine si intarirea sanatatii corpului, precum si indepartarea oboselii si a presiunii psihice.
Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de masaj este cel de relaxare. Masajul de relaxare ajuta la relaxarea muschilor si stimuleaza circulatia sanguina prin aplicarea unei presiuni usoare la nivelul anumitor grupuri de muschi.
Disconfortul cauzat de oscilatiile hormonale in timpul sarcinii dispare ca prin minune cu ajutorul masajului prenatal, mai ales atunci cand este efectuat de un maseur priceput.
La aiMasaj te vei deconecta de toate problemele cotidiene, vei reusi sa te energizezi si sa te relaxezi, in mainile unei echipe competente. Pentru gravidute, aiMasaj a pregatit masaje cosmetice (cu uleiuri si creme), ca metoda de preventie pentru ca pielea sa nu ramana cu vergeturi dupa sarcina, masaje terapeutice pentru relaxare si drenaj limfatic. Masajul ajuta viitoarea mamica sa se relaxeze, previne retentia de apa in tesuturi si ii reda tonusul muscular si starea de confort.
Este sanatos masajul prenatal?
Pe baza numeroaselor studii efectuate in ultimii ani, s-a constatat ca masajul prenatal reduce nivelul de hormoni ai stresului si creste cantitatea de serotonina si dopamina, care atunci cand sunt secretate schimba variatiile hormonale si contribuie la o nastere mai usoara si la aducerea pe lume a unui copil mai sanatos.
Pe langa masajul prenatal, la aiMasaj poti alege masajul de intretinere, masajul reflexogen, anticelulitic, facial, presomasajul si gimnastica articulara pasiva. Durerile de spate sunt iminente in timpul si dupa sarcina, si in acest caz, sesiunile de masaj terapeutic sau cele de gimnastica articulara fac minuni. Important este sa te relaxezi si sa te lasi pe mana specialistilor aiMasaj, ce vor restabili armonia in toate sistemele corpului, te vor deconecta de la agitatia cotidiana si te vor transporta pe taramul relaxarii si bunei-dispozitii.
Cum se face masajul prenatal?
Pozitia optima pentru masaj a femeii insarcinate este ca aceasta sa stea intinsa pe o parte, pentru ca mesele de masaj prevazute cu un spatiu special pentru burtica mamicii nu ofera un grad maxim de siguranta. Totodata, este foarte important sa apelezi la o persoana specializata, ce stie sa comunice cu tine, pentru a stabili gradul de intensitate si presiunea cu care se efectueaza masajul, pentru a evita orice fel de dureri. Mediul si conditiile in care este prestat masajul prenatal sunt foarte importante. La aiMasaj vei gasi un spatiu deconectant si reconfortant, in Piata Victoriei, unde echipa de maseuri iti va reda si iti va mentine starea de bine in trup, in minte si in suflet.